Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainaSaa2,2MrdIMFltä #Ukraina #IMF #Talousapu #EFF

03.07.2024 13:05

#UkrainaSaa2,2MrdIMFltä #Ukraina #IMF #Talousapu #EFF
Lukuaika: < 1 minuutti

#UkrainaSaa2,2MrdIMFltä #Ukraina #IMF #Talousapu #EFF

Ukraina sai 2,2 miljardia dollaria Yhdysvaltain dollaria Kansainväliseltä valuuttarahastolta. Tämä on jo viides erä nelivuotisen Laajennetun rahoitusmekanismin (Extended Fund Facility, EFF) ohjelman puitteissa. Nämä varat menevät erityisesti valtion budjetin kriittisten menojen rahoittamiseen.

Asiasta tiedottaa valtiovarainministeriö. Tiedotteen mukaan saadut 2,2 miljardia dollaria ovat osa EFF-ohjelman kokonaismäärää, joka on 16 miljardia dollaria.

Ukrainan pääministeri Denys Šmyhal totesi, että tämän rahoituksen saamiseksi Ukraina on tehnyt merkittäviä kotitehtäviä ja läpäissyt menestyksekkäästi ohjelman neljännen tarkastelun. Tämä on ensimmäinen kerta kahdenvälisissä suhteissamme IMF:n kanssa.

“Siirretty summa auttaa hallitusta rahoittamaan budjetin kriittisiä menoja, sosiaalitukia, lääkäreiden ja opettajien palkkoja,” kertoi Šmyhal.

EFF-ohjelma on suunnattu hintojen ja taloudellisen vakauden tukemiseen, talouden elpymiseen, hallinnon parantamiseen ja instituutioiden vahvistamiseen. Ohjelman tavoitteena on edistää pitkän aikavälin kasvua sodanjälkeisen jälleenrakennuksen ja Ukrainan EU-jäsenyyspyrkimysten kontekstissa.

Aiempi suuri rahansiirto tapahtui 27. kesäkuuta, kun Ukraina sai Euroopan unionilta uuden 1,9 miljardin euron erän. Varat tulivat Ukraine Facility -ohjelman puitteissa, ja ne mahdollistavat tärkeiden budjettitarpeiden rahoittamisen.

“Holos”-puolueen kansanedustaja Jaroslav Železnjak korosti, että tämä oli ensimmäinen suuri erä kahteen kuukauteen. Seuraavat erät Ukraine Facility -ohjelmasta tulevat syksyllä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:40:33