Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # USA:n Tuki Ukrainalle Venäjän Hyökkäyksiä Vastaan #Ukraina #Venäjä

03.07.2024 04:05

# USA:n Tuki Ukrainalle Venäjän Hyökkäyksiä Vastaan #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# USA:n Tuki Ukrainalle Venäjän Hyökkäyksiä Vastaan #Ukraina #Venäjä

Jos Venäjän terroristinen hallinto yrittää laajentaa rintamaa Ukrainassa, Ukraina saa oikeuden iskeä syvälle Venäjän alueelle. Tämä on ainoa ehto, jolla Ukrainalle sallitaan hyökätä syvälle Venäjän alueelle Yhdysvaltojen aseiden avulla. Tällä hetkellä tällaisia lupia ei ole.

Tämän totesi Yhdysvaltain apulaisulkoministeri Euroopan asioista James O’Brien edustaessaan Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen ulkoasiainkomitean kuulemistilaisuudessa. Hänen mukaansa Venäjä menettää kykyään hyökätä, koska Ukraina tuhoaa Venäjän hyökkäysvoimat rajojen läheisyydessä.

“Olemme havainneet merkittäviä muutoksia Venäjän kyvyssä ylläpitää kampanjaansa Ukrainaa vastaan kohteiden menettämisen vuoksi alueella, jossa on sallittua avata tuli”, hän sanoi.

O’Brien lisäsi, että Yhdysvaltojen tehtävänä oli keskittää aseet juuri sinne, missä Ukraina niitä tarvitsee. Venäjä kärsii tappioita: jos se yrittää laajentaa hyökkäystään, amerikkalaiset ohjukset, kranaatit ja pommit lentävät syvemmälle Venäjän alueelle.

Iskut Venäjälle USA:n aseilla

30. toukokuuta Politico-lehti ilmoitti, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli salaa poistanut kiellon, joka kielsi Ukrainaa käyttämästä amerikkalaisia aseita Venäjän alueelle kohdistuviin iskuihin. The Wall Street Journalin lähteet kertoivat, että kielto on poistettu HIMARS-laukaisualustoista ja ohjatuista GMLRS-rakettijärjestelmistä tehtäviä iskuja varten. Pitkän kantaman ATACMS-ohjusten käyttö Venäjän alueelle kohdistuvissa iskuissa on kuitenkin edelleen kielletty, lehti kirjoitti.

Aiemmin kerrottiin, että Ukrainan puolustusvoimat iskivät Venäjän joukkojen asemiin Belgorodin alueella vain muutama tunti Yhdysvaltojen antaman luvan jälkeen käyttäen HIMARS-järjestelmää. Politiikan ja kansainvälisten suhteiden asiantuntijan Maksim Jalin mukaan viralliset luvat käyttää amerikkalaisia ja saksalaisia aseita Venäjän alueelle kohdistuviin iskuihin voivat pakottaa venäläiset luopumaan hyökkäystoimista paitsi Harkovan, myös Sumyn suunnalla. Ainakin Kiova on saanut tärkeää tukea puolustustoimissaan. Onko tämä ratkaiseva tekijä rauhan säilyttämisessä idässä, selviää myöhemmin.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkelia ystävienne kanssa sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:15:55