Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # UudistusSotilasdokumentit: Elektroninen sotilaspassi ja “Reserv+”-järjestelmä

03.07.2024 19:54

# UudistusSotilasdokumentit: Elektroninen sotilaspassi ja "Reserv+"-järjestelmä
Lukuaika: 2 minuuttia

# UudistusSotilasdokumentit: Elektroninen sotilaspassi ja “Reserv+”-järjestelmä

Elektronisen sotilaspassin käyttöönotto “Reserv+”-sovelluksessa tuo mukanaan merkittäviä muutoksia. Nyt TCC:n ja SP:n työntekijät eivät voi enää mielivaltaisesti takavarikoida sotilaspassia, kuten aiemmin oli mahdollista. Tämä on suuri askel eteenpäin, mutta järjestelmä ei ole vielä täydellinen. Ihmisten tekemät virheet ovat edelleen merkittävä ongelma, toteaa juristi Ihor Barannikov.

Barannikov arvioi sähköisten sotilaspassien ja “Reserv+”-järjestelmän käyttöönoton etuja ja haasteita Ukrainassa. Asiantuntijan mukaan elektronisten dokumenttien käyttöönotto on “valtava askel eteenpäin” sotilasrekisteröinnin alalla.

“Katsoin tätä – se todella toimii”, Barannikov totesi.

Juristin mukaan järjestelmä vähentää riippuvuutta TCC:stä, johon sotilasrekisteröityjen henkilöiden oli usein turvauduttava paperidokumenttien aikakaudella. Hän pitää tätä järjestelmän suurimpana etuna. Asiantuntija muistutti, että aiemmin TCC:n työntekijät saattoivat takavarikoida sotilaspassit, mikä asetti kansalaiset täysin näiden laitosten armoille. Barannikovin mukaan elektronisten dokumenttien käyttöönotto on poistanut TCC:ltä ainakin osan painostuskeinoista.

Kuitenkin järjestelmässä on edelleen ongelmia. Juristin mukaan suurin haaste on, että “kaikki järjestelmät, mukaan lukien “Oberih”, ovat järjestelmiä, joita ylläpitävät tavalliset ihmiset”.

“Joku unohti jonkun, joku jätti jonkun lisäämättä, joku ei halunnut lisätä jotakuta, joku riiteli jonkun kanssa. Vaihtoehtoja on monia”, asiantuntija kertoi.

Juristi ilmoitti, että hänen tiiminsä on 18. toukokuuta lähtien jättänyt noin 40 hakemusta TCC:lle sotilasrekisteröintitietojen muuttamiseksi. Tämä johtuu järjestelmän erilaisista virheistä ja epätarkkuuksista. Barannikov kertoi myös tarkistaneensa henkilökohtaisesti “Reserv+”-järjestelmän ja elektronisen sotilaspassin toiminnan. Hänen mukaansa sähköisessä dokumentissa olevat tiedot vastasivat täysin CNAP:ista saatuja tietoja. Asiantuntija toivoo, että järjestelmää parannetaan tulevaisuudessa.

“Jos vielä lisättäisiin automaattinen lykkäys ainakin joidenkin kriteerien, kuten vammaisuuden tai monilapsisuuden, perusteella, järjestelmä olisi korvaamaton”, Barannikov tiivisti.

Ukrainan puolustusministeriö ilmoitti, että sotilasrekisteröintidokumentilla “Reserv+”-sovelluksessa on 18. kesäkuuta lähtien sama oikeudellinen voima kuin paperisella sotilaspassilla tai väliaikaisella todistuksella. Siksi sen kopiota voidaan käyttää kaikissa tilanteissa, joissa sitä tarvitaan, esimerkiksi työnhaussa tai palvelujen saamisessa CNAP:issa.

Puolustusministeriön mukaan sotilastietojen päivitysten määrä “Reserv+”-sovelluksessa on kasvanut jyrkästi viime viikolla. Se kattaa lähes 2,6 miljoonaa ihmistä, ja sovellus on suosituin tapa päivittää tietoja, koska se voidaan tehdä muutamassa minuutissa kotona.

“Kesäkuun 30. päivään 2024 mennessä päivityksiä oli lähes 2,6 miljoonaa. Viikossa (24.-30. kesäkuuta) sovelluksen “Reserv+”, TCC:n tai CNAP:in kautta päivitettiin vielä 323 734 henkilön rekisteröintitiedot”, puolustusministeriö ilmoitti 1. heinäkuuta.

Puolustusministeriö on myös ilmoittanut uusista toiminnoista “Reserv+”-sovelluksessa. Ne vähentävät inhimillisten virheiden riskiä ja mahdollistavat tietojen nopean korjaamisen eri rekisterien välisen yhteistyön kautta.

Suunnitelmissa on ottaa käyttöön verkkorekrytointi, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää ansioluettelonsa suoraan valitsemaansa sotilasosastoon ja työskennellä komentajan kanssa, jonka kanssa he tuntevat olonsa varmaksi ja tehokkaaksi. Lisäksi “Reserv+”-sovellukseen lisätään koulutusmateriaaleja sotilasrekisteröidyille, mukaan lukien videoluennot, testit ja sertifikaatit. Myös sähköisen lähetteen VLK:lle on tarkoitus ottaa käyttöön. Sovelluksen käyttäjät voivat luoda sähköisen lähetteen itse ja suorittaa komission ilman ylimääräisiä vierailuja TCC:iin.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:14:45