Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > VakoojaCherkasyssa: Nainen Tuomittiin Elinkautiseen LääkäriMariupolista: Elinkautinen Tuomio Yhteistyöstä Venäjän Kanssa

03.07.2024 14:39

VakoojaCherkasyssa: Nainen Tuomittiin Elinkautiseen LääkäriMariupolista: Elinkautinen Tuomio Yhteistyöstä Venäjän Kanssa
Lukuaika: < 1 minuutti

# VakoojaCherkasyssa: Nainen Tuomittiin Elinkautiseen #Ukraina #Venäjä

Cherkasyssa nainen on tuomittu elinkautiseen vankeuteen sen jälkeen, kun hänet todettiin syylliseksi Venäjän erikoispalveluille tiedon toimittamisesta Ukrainan sotilaskohteista. Nainen toimi FSB:n ohjeiden mukaisesti ja välitti tarkkoja koordinaatteja sotilaskohteista Cherkasyssa ja sen ympäristössä. Hänen laiton toimintansa palkittiin elinkautisella vankeusrangaistuksella.

Ukrainan yleisen syyttäjän toimiston mukaan nainen oli myös aktiivisesti oikeuttanut Venäjän hyökkäystä ja ilmaissut tukensa aggressiivisille sotatoimille sosiaalisessa mediassa. Hän toteutti laitonta toimintaansa helmikuussa 2023.

Nainen pidätettiin huhtikuussa 2023, kun tutkintatoimet paljastivat useita raskauttavia todisteita. Häneltä löydettiin muun muassa videoita “Wagner-ryhmästä”, jossa näkyi tapettuja Ukrainan asevoimien sotilaita. Lisäksi hänellä oli tallenteita, jotka todistivat yhteistyön Venäjän erikoispalveluiden kanssa, sekä propagandististen YouTube-kanavien listoja ja muita laittoman toiminnan todisteita. Kaikki nämä rikokset nainen teki ehdonalaisella, minkä jälkeen tuomioistuin antoi hänelle tuomionsa.

Tuomioistuin katsoi naisen syylliseksi valtiopetokseen ja Venäjän aseellisen hyökkäyksen oikeuttamiseen Ukrainaa vastaan, tekoihin, jotka hän oli tehnyt toistuvasti (Ukrainan rikoslain 2 § 111, 2 § ja 3 § 436-2). Hänelle määrättiin elinkautinen vankeusrangaistus ja koko omaisuuden takavarikointi.

# LääkäriMariupolista: Elinkautinen Tuomio Yhteistyöstä Venäjän Kanssa #Ukraina #Venäjä

Mariupolissa lääkäri Valentina Tšehova on saanut elinkautisen vankeusrangaistuksen, koska hän toimitti venäläisille miehittäjille tietoa Ukrainan asevoimien haavoittuneista sotilaista, jotka olivat hoidossa paikallisessa sairaalassa kaupungin piirityksen aikana. Syyttäjät vahvistivat, että maaliskuussa 2022 käytyjen taistelujen aikana Tšehova, joka työskenteli silmälääkärinä, teki aktiivista yhteistyötä Venäjän sotilaiden kanssa ja ilmoitti heille ukrainalaisten sotilaiden sijainnista sairaalassa.

Lisäksi Tšehova osoitti venäläisille joukoille yhden kollegansa, joka antoi apua haavoittuneille sotilaille. Vastineeksi yhteistyöstä miehittäjät tarjosivat hänelle hyvän aseman – hän johti silmätautien osastoa tilapäisesti miehitetyssä Mariupolissa. SBU:n mukaan tuomioistuin määräsi hänelle elinkautisen vankeusrangaistuksen ja omaisuuden takavarikoinnin.

Muistutamme, että Harkovassa pidätettiin entisiä virkamiehiä, jotka auttoivat venäläisiä iskemään ohjuksilla kaasuverkkoihin. Lisäksi kerrottiin petturista, joka rahaa vastaan ohjasi venäläisten ohjuksia Harkovan tiheästi asutuille alueille.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit lukea blogiani ilman mainoksia kirjautumalla Patreoniin.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:00:41