Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjä uhkaa Suomea sotilaallisilla toimilla

03.07.2024 14:23

# Venäjä uhkaa Suomea sotilaallisilla toimilla
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjä uhkaa Suomea sotilaallisilla toimilla

Venäjä on uhannut Suomea “sotilaallis-teknisillä toimilla” vastauksena Suomen ja sen NATO-liittolaisten “aggressiivisiin toimiin”. Venäjän ulkoministeriön mukaan syynä on NATO:n sotilaallisen potentiaalin kasvattaminen Venäjän rajoilla.

Suomen parlamentti päätti äskettäin sallia 15 sotilasobjektin avaamisen mahdolliselle Yhdysvaltain joukkojen käytölle. Venäjän ulkoministeriö lupaa, että nämä toimet eivät jää ilman vastausta. “Olemme useaan otteeseen kommentoineet tätä asiaa, myös tiedotustilaisuuksissa. Voin vain vahvistaa, että Venäjä ei jätä vastaamatta NATO:n sotilaallisen potentiaalin kasvattamiseen rajallamme, mikä uhkaa Venäjän federaation turvallisuutta”, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedotus- ja lehdistöosaston apulaisjohtaja Andrei Nastasjin.

Nastasjin korosti, että Venäjä ryhtyy tarvittaviin toimiin, “mukaan lukien sotilaallis-tekniset toimet, vastustaakseen Suomen ja sen NATO-liittolaisten aggressiivisia päätöksiä”. Venäjän ulkoministeriö ei kuitenkaan tarkentanut, mitä nämä toimet saattavat olla.

Tilanne Venäjän ja Suomen välillä on kärjistynyt

Suomen liittyminen Natoon huhtikuussa 2023 loi edellytykset Yhdysvaltain joukkojen sijoittamiselle Suomeen. Samalla on tiedossa, että Venäjän sotilastukikohdat Suomen rajan läheisyydessä ovat lähes tyhjillään. Suurin osa näistä Venäjän maavoimien tukikohdista on siirretty muualle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syytti Natoa Suomen “vetämisestä” liittoumaan ja lupasi sijoittaa venäläisiä joukkoja maan rajan läheisyyteen. Putin ilmoitti Leningradin sotilaspiirin perustamisesta vahvistaakseen Venäjän asemaa alueella.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävienne kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 06:27:57