Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys Dniproon: Uhreja ja suuria tuhoja #Ukraina #Venäjä #hyökkäys #uhrit #tuho

03.07.2024 14:05

# Venäjän hyökkäys Dniproon: Uhreja ja suuria tuhoja #Ukraina #Venäjä #hyökkäys #uhrit #tuho
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys Dniproon: Uhreja ja suuria tuhoja #Ukraina #Venäjä #hyökkäys #uhrit #tuho

Dnipro on kohdannut jälleen traagisia tapahtumia 3. kesäkuuta, kun Venäjän yhdistetty hyökkäys johti neljän ihmisen kuolemaan ja 34 ihmisen loukkaantumiseen. Hyökkäyksessä vaurioitui kauppakeskus, sairaala, kauppoja sekä lastenklinikan teho-osasto. Tuhon jälkien korjaus on käynnissä, ja 4. heinäkuuta on julistettu surupäiväksi uhrien muistoksi.

Dniproon iskenyt hyökkäys aiheutti vakavia vammoja, ja noin kolmasosa loukkaantuneista on sairaalahoidossa, kertoi alueellisen sotilashallinnon johtaja Serhiy Lysak. Kaksi paikallista asukasta on kriittisessä tilassa. Useimpien vammat ovat sirpalehaavoja, viiltohaavoja, mustelmia ja murtumia.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että Dniprossa on kuollut viisi ihmistä. Hän totesi, että venäläisen terrorin voi pysäyttää vain kaksi asiaa: modernit ilmatorjuntajärjestelmät ja pitkän kantaman aseemme.

“Maailma voi suojella ihmishenkiä, ja siihen tarvitaan johtajien päättäväisyyttä. Päättäväisyyttä, joka voi ja täytyy tehdä terrorin torjumisesta jälleen normin,” presidentti korosti.

Dniproin pormestari Borys Filatov ilmoitti, että aamuisen hyökkäyksen seurauksena kahden koulun ikkunat särkyivät ja kolme päiväkotia kärsivät vahinkoja. Lastenklinikan teho-osaston ikkunaan osui sirpale, mutta onneksi ilman henkilövahinkoja. Lisäksi yksi terveyskeskus tuhoutui käytännössä kokonaan, ja toisessa sairaalassa syttyi arkistohuone tuleen.

Pormestari lisäsi, että kaupungissa riehuu tulipaloja. Palomiehet työskentelevät, ja operatiivinen keskus on perustettu. Kaikki kunnalliset palvelut ovat mukana tuhojen korjaamisessa. Filatov julisti 4. heinäkuuta surupäiväksi Dniprossa.

Hyökkäys Dniproon 3. heinäkuuta

3. heinäkuuta aamulla Ukrainan ilmavoimien ilmoituksen mukaan Dniproon suuntautui isku-droneja ja ohjuksia. Ensimmäiset räjähdykset kuuluivat heti varoituksen jälkeen. Yhteensä räjähdyksiä oli vähintään 10 – ensimmäinen noin klo 8.57, ja sitten sarja vähintään yhdeksän räjähdystä klo 9.11–9.15 välisenä aikana.

Eräässä kaupungin osassa vaurioitui kauppakeskus. Pysäköintialueella autot vaurioituivat, ja sairaalan katto syttyi tuleen. Alustavien tietojen mukaan kuolleita oli neljä ja loukkaantuneita 27.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:50:55