Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän Suunnitelmat Torjua Torjeksessa: Analyysi ja Tilannekatsaus #Ukraina #Venäjä

03.07.2024 10:00

# Venäjän Suunnitelmat Torjua Torjeksessa: Analyysi ja Tilannekatsaus #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjän Suunnitelmat Torjua Torjeksessa: Analyysi ja Tilannekatsaus #Ukraina #Venäjä

Venäjä on päättänyt hyödyntää hyökkäyksen Toretsekissa edetäkseen joko Časiv Jarin alueella tai Avdiivkan suunnassa. Viimeisen vuorokauden aikana hyökkäys Toretsekiin on voimistunut. Venäläiset ovat myös sijoittaneet lisäpataljoonia ja hyökkäyskomppanioita tälle rintaman osalle.

Tämä käy ilmi Sodan tutkimuslaitoksen (ISW) raportista. Analyytikot huomauttavat, että Venäjän valmistelut, jotka voivat toteutua suunnitelmina eri suuntiin, osoittavat kehittyneemmän operatiivisen suunnittelun ja ennakoinnin tason kuin mihin Venäjän komento pystyi vuoden 2022 alussa. Venäjän suunnitelmien toteuttamiskykyä rajoittaa kuitenkin venäläisten joukkojen yleisesti heikko taktinen taso, jotka taistelevat tällä alueella.

Ukrainan joukon “Hortitsa” tiedottaja, everstiluutnantti Nazar Voloshin, kertoi Sospilne Donbas -haastattelussa 2. heinäkuuta, että venäläiset joukot aloittavat Časiv Jarin hyökkäyksen Toretsekin suunnasta (Časiv Jarista etelään). Miehittäjät hyökkäävät Toretsekin-Časiv Jarin suunnassa käyttäen pääasiassa pieniä jalkaväkiryhmiä ja ajoittain suorittaen mekaanisia hyökkäyksiä.

Sotilasasiantuntijoiden mukaan Voloshinin oletus siitä, että venäläiset joukot yrittävät hyökätä Časiv Jarin eteläiseltä laidalta Toretsekin alueelta, ansaitsee huomiota. Jos miehittäjät onnistuvat laajentamaan hyökkäystä Šumin-Pivdennen-Pivnitsnen-Toretsekin suuntaan, he voivat uhata Časiv Jaria etelästä.

Ukrainalainen sotilastarkkailija Konstantin Mašovets yhdisti Venäjän ponnistelut Toretsekin suunnalla yrityksiin murtautua Pokrovskiin (tunnetaan myös nimellä Avdiivkan suunta tai alue länteen/etelään länteen Toretsekista). Mašovets totesi 2. heinäkuuta, että Venäjän joukot ovat tehostaneet hyökkäyksiään Toretsekiin viimeisen 24 tunnin aikana ja että Venäjän Keskusjoukot (joiden komento vastaa myös lännessä Avdiivkasta hyökkäävistä joukoista) ovat sijoittaneet lisäpataljoonia ja hyökkäyskomppanioita Toretsekin läheisyyteen tukemaan hyökkäysoperaatioita.

Mašovets huomautti, että Toretsekin suunnan operatiiviset tekijät “liittyvät suoraan” Avdiivkan suuntaan ja arvioi, että Venäjän Keskusjoukot pyrkivät sulkemaan Ukrainan asemat N-32 Pokrovsk-Kostjantinivka -tien varrella. Tämä on Ukrainan pääasiallinen maayhteyslinja, joka tukee Ukrainan joukkoja Toretsekissa.

Mašovetsin ja Voloshinin havainnot Venäjän hyökkäysoperaatioiden näkymistä Toretsekissa heijastavat taistelujen huomattavaa dynamiikkaa. ISW:n mukaan Venäjän komento saattaa olla päättänyt tehostaa hyökkäysoperaatioita Toretsekissa kesäkuun puolivälissä juuri siksi, että tämä alue tarjoaa venäläisille joukoille joustavan lähtökohdan, josta he voivat hyökätä joko pohjoiseen Časiv Jarin suuntaan tai länteen/etelään länteen Avdiivkasta riippuen siitä, minkä hyökkäysreitin Venäjän komento katsoo lupaavimmaksi.

“Ilmeinen päätös hyökätä Toretsekissa korostaa, että Venäjän komento saattaa suunnitella operaatioita suuremmalla ennakoinnilla ja operatiivisen tilanteen ymmärryksellä kuin aiemmin, jolloin se vaati epäjohdonmukaisia hyökkäysoperaatioita epäyhteensopivilla rintaman osilla. Venäjän komennon kyky toteuttaa nämä operatiiviset suunnitelmat riippuu kuitenkin joukkojen taktisista toimista Toretsekin alueella ja niiden kyvystä hyödyntää taktisia onnistumisia operatiivisesti merkittäviin läpimurtoihin”, raportissa todetaan.

Tilanne rintamalla Ukrainan puolustusvoimien pääesikunnan mukaan
Ukrainan puolustusvoimien pääesikunnan mukaan viimeisen vuorokauden aikana, 2. heinäkuuta, rintamalla tapahtui 158 taistelukontaktia. Harkovan suunnalla oli 8 taistelukontaktia. Kupjanskin suunnalla taistelukontaktien määrä viimeisen vuorokauden aikana oli 13.

Lymanin suunnalla Ukrainan puolustusvoimat torjuivat 18 hyökkäystä miehittäjiltä, ​​Siverskin suunnalla 5 hyökkäystä ja Kramatorskin suunnalla 14 hyökkäystä. Toretsekin suunnalla oli 32 hyökkäystä, erityisesti Toretsekin, Pivnitsnen, Pivdennen, Zalisnen ja New Yorkin asutusalueilla.

Pokrovskiin suunnalla puolustajamme torjuivat 51 hyökkäystä miehittäjiltä. Vihollinen keskitti pääasialliset ponnistelunsa Novooleksandrivkan alueelle – suorittaen siellä yli puolet hyökkäyksistään.

Kurahivin suunnalla vihollinen yritti 10 kertaa murtaa joukkojemme puolustuksen. Vremivkan suunnalla vihollinen teki kolme hyökkäystä asemillemme Vodjanen ja Kostjantinivkan alueilla Donetskin alueella.

Orikivkan suunnalla tapahtui yksi taistelukontakti Robotynin lähellä Zaporižžjan alueella. Pridniprovskiin suunnalla miehittäjät yrittävät edelleen karkottaa puolustusvoimien yksiköitä asemiltaan. Kaikki neljä Venäjän hyökkäystä epäonnistuivat.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:40:50