Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # VeteraaninKohtaamaEpäoikeudenmukaisuus Odesan eläinlääkäri koki törkeää käytöstä klinikalla

03.07.2024 15:44

# VeteraaninKohtaamaEpäoikeudenmukaisuus Odesan eläinlääkäri koki törkeää käytöstä klinikalla
Lukuaika: < 1 minuutti

# VeteraaninKohtaamaEpäoikeudenmukaisuus Odesan eläinlääkäri koki törkeää käytöstä klinikalla

Odesalainen eläinlääkäri ja sodan veteraani Oleksi Prytula on joutunut kohtaamaan törkeää käytöstä työpaikallaan. Prytula julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa näkyy aggressiivinen asiakas. Kyseinen henkilö oli tullut klinikalle koiransa kanssa ja vaati eläinlääkäriä nousemaan ylös tutkimaan eläintä. Kun Prytula kertoi, ettei se ole mahdollista, koska hänellä on proteesit, asiakas ei osoittanut myötätuntoa, vaan vastasi erittäin loukkaavalla kielellä.

Tapaus sattui 3. heinäkuuta klo 10:28, kun Oleksi Prytula oli tavanomaisessa aamuvuorossaan “Aibolit”-klinikalla. Asiakas ei suostunut kuuntelemaan eläinlääkärin pyyntöä kääntää koiraa toisin päin, vaan kysyi: “Ettekö te voi tulla ja katsoa itse?”. Prytula selitti, ettei se ole mahdollista, koska hän menetti molemmat jalkansa sodassa ja käyttää proteeseja. Tämän jälkeen asiakas alkoi käyttää loukkaavaa kieltä.

“Se tapahtui tänään, tavallisen työaamuni aikana. Pyydän teitä levittämään tätä videota laajasti. Se voi toimia esimerkkinä siitä, millaisia haasteita vammautuneet veteraanit kohtaavat palatessaan työelämään ja normaaliin elämään”, Prytula kirjoitti Instagramissa.

Kuka on Oleksi Prytula?
Oleksi Prytula liittyi asevoimiin kesällä 2022. Ennen sitä hän työskenteli 11 vuotta eläinlääkärinä Odesan “Aibolit”-klinikalla. Hän ilmoittautui vapaaehtoisesti sotilasrekisteriin, mutta hänen sotilasuransa jäi lyhyeksi. Hän loukkaantui vakavasti Lymanin taistelussa syyskuussa 2022 ja menetti molemmat jalkansa. Prytula kävi läpi pitkän kuntoutuksen ja sai proteesit toukokuussa 2023, palaten takaisin työhönsä auttamaan lemmikkejä. Häntä tukivat sekä kollegat että hyväntekeväisyyssäätiö, joka auttoi proteesien hankinnassa.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös liittyä Patreoniimme lukeaksenne blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 17:29:33