Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Yhdysvaltojen Kongressi vaatii rajoitusten poistamista ATACMS-rakettien ### Uutiset aseiden Venäjällä

03.07.2024 16:34

# Yhdysvaltojen Kongressi vaatii rajoitusten poistamista ATACMS-rakettien ### Uutiset aseiden Venäjällä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Yhdysvaltojen Kongressi vaatii rajoitusten poistamista ATACMS-rakettien käytöstä

Yhdysvaltain kongressissa on käyty keskusteluja rajoitusten poistamisesta Ukrainan asevoimien käyttämien pitkän kantaman ATACMS-rakettien käytöstä Venäjän sotilaskohteisiin. Kuulemisissa edustajainhuoneen ulkosuhteiden komiteassa republikaanikongressiedustajat Joe Wilson ja Thomas Kean korostivat, että Ukrainalle on annettava mahdollisuus iskeä kaikkiin laillisiin sotilaskohteisiin Venäjällä. He ovat varmoja, että rajoitusten poistaminen auttaa Ukrainaa voittamaan sodan.

Wilson totesi, että sotarikollinen, Venäjän diktaattori Vladimir Putin, on laskenut iskumatkat Ukrainaan välttääkseen vastaiskut. Lainsäätäjät, jotka tukevat rajoitusten poistamista, korostavat, että vaatimus on kaksipuolueinen ja sitä tukevat sekä republikaanit että demokraatit.

Demokraattikongressiedustaja Gregory Meeks tuki myös rajoitusten poistamista ja korosti tämän askeleen tärkeyttä Ukrainan puolustamiseksi. Hänen mukaansa Ukrainasta käsin tehtävät iskut ovat joka tapauksessa osa puolustusta, eivät hyökkäystä.

Kean totesi, että politiikan muutos, joka sallii Ukrainalle iskut Venäjän alueella, tapahtui vasta sen jälkeen, kun Venäjän joukot avasivat uuden rintaman lähellä Harkovaa. Hän huomautti, että “hallinto ryhtyi kuitenkin puolittaisiin toimiin”.

“Politiikkaa tarkistettiin, mutta yleisesti ottaen kongressi ei vieläkään ymmärrä, mikä tämä politiikka tarkalleen on. Viimeisimmät raportit osoittavat, että hallinto rajoittaa amerikkalaisen aseistuksen käyttöä Venäjän alueella 100 kilometrin etäisyydellä Ukrainan rajasta. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin ATACMS:n täysi kantama, joka on yli 300 km. Kuinka monta venäläistä lentotukikohtaa, joita hallinto ei salli Ukrainan iskeä, sijaitsee ATACMS:n toiminta-alueella?” kysyi Kean.

Ulkoministeriön Eurooppa-asioiden avustaja James O’Brien vastasi, että jos Venäjä yrittää laajentaa nykyistä rintamaa, Ukrainalle annetaan lupa ampua pidemmille etäisyyksille. O’Brienin mukaan Venäjä menettää kyvyn edetä, koska Ukraina tuhoaa Venäjän yksiköitä rajan lähellä.

“Huomaamme merkittäviä muutoksia Venäjän kyvyssä ylläpitää kampanjaansa Ukrainaa vastaan, koska se menettää kohteita alueella, jossa tulen käyttö on sallittu”, O’Brien sanoi kuulemisissa.

Hän lisäsi, että Yhdysvaltojen prioriteettina on ollut toimittaa aseita ja keskittää ne “alueille, joilla tarve on suurin”. Aluksi tämä oli alue, jossa Venäjä hyökkäsi Harkovan lähellä.

### Uutiset aseiden käytöstä Venäjällä

30. toukokuuta Politico raportoi, että Yhdysvaltain presidentti Joe Biden salaa poisti kiellon Ukrainan käyttämästä amerikkalaisia aseita Venäjän alueelle. The Wall Street Journalin lähteiden mukaan kielto poistettiin HIMARS-laukaisualustoilta ja GMLRS-ohjuksilta. Kuitenkin pitkän kantaman ATACMS-ohjusten käyttö Venäjän alueella on edelleen kielletty.

Muistutettakoon, että Ukrainan puolustusvoimat iskivät venäläisten joukkojen asemiin Belgorodin alueella vain muutama tunti sen jälkeen, kun Yhdysvallat antoi luvan käyttää aseitaan. Ukrainan asevoimat iskivät HIMARS-järjestelmillä.

Kansainvälisen politiikan asiantuntija Maksim Jali totesi, että viralliset luvat iskeä Venäjän alueelle amerikkalaisilla ja saksalaisilla aseilla voivat pakottaa venäläiset luopumaan hyökkäystoimista paitsi Harkovan, myös Sumyn suunnassa. Ainakin Kiova sai tärkeän tuen puolustustoimilleen. Onko tämä ratkaiseva tekijä itäisen rauhan säilyttämisessä, jää nähtäväksi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Kirjaudu Patreonin avulla lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 12:00:32