Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Zelenskyi Trump: Mahdollinen Kohtaaminen Rauhanneuvottelut #Ukraina #Venäjä

03.07.2024 16:17

# Zelenskyi Trump: Mahdollinen Kohtaaminen Rauhanneuvottelut #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Zelenskyi ja Trump: Mahdollinen Kohtaaminen ja Rauhanneuvottelut #Ukraina #Venäjä

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on ilmoittanut olevansa valmis tapaamaan Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin, jos Trumpilla on konkreettinen suunnitelma Ukrainan sodan nopeaksi lopettamiseksi. Zelenskyi kehotti Trumpia esittämään tällaiset ehdotukset, jos niitä on olemassa. Hän kuitenkin painotti, että mikä tahansa “rauhansuunnitelma” on oltava turvallinen Ukrainan itsenäisyyden kannalta.

Zelenskyi kertoi Bloombergin haastattelussa olevansa valmis kuulemaan Trumpin ehdotuksia. “Jos Trump tietää, miten tämä sota lopetetaan, hänen on kerrottava meille tänään”, Zelenskyi sanoi.

Ukrainan presidentti lisäsi, että ehdotusten ei tulisi vaarantaa maan suvereniteettia. “Jos Ukrainan itsenäisyys on vaarassa, jos menetämme valtiollisuutemme – haluamme olla valmiita siihen, haluamme tietää”, hän lisäsi.

Lisäksi Zelenskyi totesi olevansa “potentiaalisesti valmis” tapaamaan Trumpin kuullakseen hänen tiiminsä ehdotukset. “He eivät voi suunnitella elämääni ja kansamme ja lastemme elämää. Haluamme ymmärtää, saammeko marraskuussa vahvaa tukea Yhdysvalloista vai jäämmekö yksin”, presidentti lisäsi.

Trumpin lupaukset ja Zelenskyin reaktiot

Vuonna 2023 Donald Trump ilmoitti Floridassa pitämässään puheessa, että hän voisi lopettaa Ukrainan sodan 24 tunnin kuluessa, jos hänet valitaan uudelleen Yhdysvaltain presidentiksi. “Kirjaimellisesti samana yönä, kun voittoni tulee julki, soitan Putinille ja Zelenskyille. Sanoisin heille, että heidän on tavattava, ja takaan, että voin ratkaista tämän asian”, Trump sanoi.

Zelenskyi kuitenkin totesi, että Trumpin lupaukset ovat liian kunnianhimoisia. Presidentti uskoo, että sotaa ei voi lopettaa vuorokaudessa. Hän katsoo, että Trumpilla voi olla ideoita konfliktin ratkaisemiseksi, joita kannattaa keskustella, mutta on vakuuttunut siitä, että Trumpin näkemykset muuttuvat, kun hän näkee tilanteen Ukrainassa omin silmin. Helmikuussa 2024 Zelenskyi kutsui Yhdysvaltain entisen presidentin vierailulle Ukrainaan.

Muistutuksena, viimeaikaisissa väittelyissä Bidenin kanssa Trump väitti, että Ukraina ei voita sotaa Venäjää vastaan. Median mukaan Yhdysvaltain entinen presidentti on valmis luovuttamaan Ukrainan alueita Putinille saadakseen tarvittavan tuen marraskuun vaaleissa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:33:29