Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Zelenskyin Suunnitelmat Hallituksen Muutoksille #Ukraina #Venäjä

03.07.2024 15:45

# Zelenskyin Suunnitelmat Hallituksen Muutoksille #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Zelenskyin Suunnitelmat Hallituksen Muutoksille #Ukraina #Venäjä

On käynyt ilmi, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on “väsynyt” pääministeri Denys Shmyhalin toimintaan. Tämä tieto tulee presidentin lähipiiristä. Heidän mukaansa Zelenskyi saattaa jopa suunnitella Shmyhalin erottamista.

Ukrainska Pravda -lehden mukaan presidentin tiimiin kuuluvat lähteet ovat kertoneet, että Zelenskyi odottaa jatkuvasti luovia ratkaisuja ja ehdotuksia, mutta Shmyhalin työ ei tyydytä häntä.

“Presidentti on väsynyt Shmyhalista, sen näkee hänen käytöksestään kokouksissa. Hän ei enää juuri kuuntele häntä. Tämä on enemmänkin tunnepohjaista kuin laskelmoitua…”, lähteet kertovat.

Toinen lehden lähde mainitsee, että tämä on jo toinen kerta viimeisten kahden kuukauden aikana, kun on liikkunut huhuja pääministerin erottamisesta. Shmyhalin tilalle saattaa tulla Ukrainan ensimmäinen varapääministeri ja talousministeri Julia Svyrydenko.

Kabinettimuutokset

Verkhovna Radan puhemies Ruslan Stefanchuk ilmoitti äskettäin, että parlamentti saattaa lähiaikoina nimittää uusia virkamiehiä hallitukseen. Hän katsoo, että parlamentin on ratkaistava väliaikaisten johtajien ongelma ja äänestettävä täysipäiväisistä ministreistä. Tällä hetkellä viittä ministeriötä johtavat väliaikaiset viranhaltijat.

On myös käynyt ilmi, että seuraava parlamentin istunto on siirretty viikolla eteenpäin. Virallisesti syynä on NATO-huippukokouksen järjestäminen, mutta kansanedustaja Jaroslav Zhelezniakin mukaan tämä liittyy mahdollisiin henkilöstömuutoksiin hallituksessa.

Äskettäin maatalous- ja infrastruktuuriministeriöt jäivät ilman johtajiaan. Maatalousasioista vastannut Mykola Solskyi erosi omasta tahdostaan, mutta on epäselvää, oliko tämä todellinen syy. Entinen ministeri on nyt saanut syytteen NABU:lta, ja häntä epäillään suurista maahuijauksista ja satojen miljoonien griivnojen petoksista.

Infrastruktuuriministeri Aleksandr Kubrakov puolestaan “hävisi laitteistotaistelun” hallituksen henkilöstövalvonnasta ja hänen kerrotaan riidelleen presidentin toimiston johdon kanssa, mikä johti hänen erottamiseensa.

Mahdollisina ehdokkaina Kubrakovin paikalle mainitaan puolustusministeri Rustem Umerov ja talousministeri Julia Svyrydenko. Toimittaja Yuriy Butusov kirjoitti mahdollisesta Umerovin nimityksestä jo ennen infrastruktuuriministerin erottamista, mutta presidentin toimisto kutsui tätä tietoa valheeksi. Samaan aikaan Svyrydenkoa on mediassa jo “sovittu” pääministerin paikalle Shmyhalin tilalle.

Muistutettakoon, että väliaikaiset johtajat hallitsevat tällä hetkellä vielä kolmea muuta Ukrainan ministeriötä. Matviy Bidny toimii nuoriso- ja urheiluministerin, Rostyslav Karandeyev kulttuuri- ja informaatiopolitiikan ministerin sekä Oleksandr Porkhun veteraaniasioiden ministerin tehtävissä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 09:59:02