Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > 2.0: DM Solutionsin Nopea ja Tarkka Ratkaisu #Ukraina #Venäjä #NBU #DMsolutions

04.07.2024 11:00

2.0: DM Solutionsin Nopea ja Tarkka Ratkaisu #Ukraina #Venäjä #NBU #DMsolutions
Lukuaika: 2 minuuttia

#Krediittirekisteri 2.0: DM Solutionsin Nopea ja Tarkka Ratkaisu

#Ukraina #Venäjä #Krediittirekisteri #NBU #DMsolutions

Olemme pitkään toimineet osoitetietokantojen käsittelyn parissa, standardisoineet ne ja korjanneet virheitä. Huhtikuun lopussa meille tuli täytenä yllätyksenä pankkien, rahoituslaitosten ja perintäyhtiöiden käsittelypyyntöjen jyrkkä kasvu. Tarkempien kyselyjen jälkeen selvisi, että velallisten tietokannat eivät olleet lainkaan valmiita Ukrainan kansallispankin Credit Register 2.0:n uusiin vaatimuksiin. Ajoissa toimitettu tai virheellinen tieto voi johtaa merkittäviin sakkoihin.

Yksi asiakkaista kuuli meistä Krediittirekisteri 2.0:n kautta yhteisen tuttavan suosituksesta. Hän kertoi, että useimmat pankit ja rahoituslaitokset alkoivat tarkistaa asiakastietojaan NBU:n vaatimusten mukaisesti, kuten aina, viime hetkellä. Pankkiiri kysyi, mitä tiimimme DM Solutions voisi tehdä hänen tietokannalleen ja kuinka kauan se kestäisi. Vastaus, että hänen satojatuhansia rivejä sisältävän tietokantansa järjestäminen, osoitevirheiden korjaaminen ja muun tarvittavan osoitetiedon lisääminen veisi alle tunnin meidän kehittämällämme ohjelmistolla, hämmästytti häntä kovasti. Meidän piti demonstroida kykyjämme. Ensimmäinen tuhat riviä käsiteltiin sekunneissa. Osoitetietokanta yhtenäistettiin ja standardisoitiin, katujen ja asutuskeskusten nimet korjattiin, vanhat nimet päivitettiin nykyisiin uudelleennimeämisten jälkeen, jokainen osoite sai postinumeron ja muita puuttuvia tietoja. Samalla ohjelma poisti tietojen kaksoiskappaleet – tuhannesta osoitteesta löytyi 78 tällaista tapausta. Lisäksi ohjelma lisäsi jokaiseen osoitteeseen kyseisen alueen statuksen – tilapäisesti miehitetty, konfliktialueella, hallituksen hallinnassa. Tämä on erittäin tärkeää, kun tilanne muuttuu jatkuvasti. Nämä muutamat sekunnit tietokannan käsittelyä aloittivat yhteistyömme yhden pankin kanssa, joka kuuluu maan 20 suurimman joukkoon.

NBU:lle raportointia varten valmistellun tietokannan lisäksi teimme hänelle latinalaisten kirjainten tietokannan (omille ulkomaisille sijoittajilleen). On tärkeää, että DM Solutionsin asiantuntijoiden korjaama tietokanta mahdollisti oikean toiminnan Diia-ID:n ja Bank-ID:n sekä yrityksen sisäisen CRM-järjestelmän kanssa. Lisäbonuksena oli postin palautusten jyrkkä väheneminen, joita pankki lähetti asiakkailleen. Korjatut mallitiedot varmistivat lähes sataprosenttisen postin toimituksen asiakkaille. Tietojen malliksi saattaminen auttoi myös ratkaisemaan monia tehtäviä NACP:lle, joka kääntyi puoleemme avunpyynnön kanssa. Tällaisella tietokantojen käsittelyllä on suuri arvo mille tahansa yritykselle tai valtion laitokselle, joka käsittelee suuria määriä fyysisiä henkilöitä.

Meidän nykyinen, jo vakioasiakkaamme, vaikutti nopeasta tietojensa käsittelystä, tarjoamamme tiedon ajankohtaisuudesta ja tarkkuudesta. Yhteistyön ansiosta hän pystyi ymmärtämään todellisen lainanottajien määränsä (kaksoiskappaleiden poistaminen) ja parantamaan merkittävästi viestintää heidän kanssaan. Lisäksi hän pystyi siirtämään osan tietojen syöttämiseen ja tarkentamiseen osallistuneista työntekijöistä liiketoiminnan kannalta tärkeämpiin tehtäviin.

Nykyään asiakkaat ovat liiketoiminnan tärkein arvo, riippumatta siitä, mitä se tekee. Asiakastietokantojen pitäminen täydellisessä kunnossa on siten merkittävä menestystekijä. Tämä tarkoittaa tuloksellista viestintää ja tehokkaita myyntejä. Olemme kiitollisia NBU:lle, jonka määräys nro 180 25.12.2023 toi meille uusia vakioasiakkaita. Odotamme sääntelijältä lisää vastaavia määräyksiä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:05:04