Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Andriy Yermakin Rooli Presidentti Zelenskyin Tiimissä ## Mitä sanotaan Yermakista

04.07.2024 13:12

# Andriy Yermakin Rooli Presidentti Zelenskyin Tiimissä ## Mitä sanotaan Yermakista
Lukuaika: 2 minuuttia

# Andriy Yermakin Rooli Presidentti Zelenskyin Tiimissä

Presidentti Volodymyr Zelenskyi on selventänyt, mikä rooli Andriy Yermakilla on hänen tiimissään. Yermak seuraa Zelenskyitä kaikilla matkoilla ja neuvotteluissa, mikä on herättänyt huomiota ukrainalaisten ja länsimaisen lehdistön keskuudessa. Monet kuvaavat Yermakia henkilönä, jolla on vaikutusvaltaa presidenttiin ja joka jopa määrää tietyt päätökset. Zelenskyi kuitenkin kiistää nämä väitteet.

Bloombergille antamassaan haastattelussa Zelenskyi korosti, että puheet Yermakin mahdollisesta “harmaasta kardinaalista” ovat pahansuopien tahojen levittämiä. Presidentti näkee Yermakin tehokkaana johtajana ja hyödyllisenä apulaisena.

“Teidän täytyy ymmärtää: kaikki puheet ovat hyökkäys minua kohtaan. Venäjä on levittänyt paljon tietoa, että en tee päätöksiä itse, vaan päätöksiä tekevät jotkut varjohenkilöt. Että presidentillä ei ole vaikutusvaltaa puolueeseen tai tiettyihin ministereihin. En halua vaikuttaa. On laki, ja minä olen presidentti Ukrainan lainsäädännön mukaan,” sanoi Zelenskyi.

Presidentti kuvaa Yermakia ammattitaitoiseksi henkilöksi, joka hoitaa työnsä hyvin ja ansaitsee kunnioitusta saavutuksistaan.

“Yermak on voimakas johtaja tiimissäni. Kunnioitan häntä tuloksista. Hän tekee sen, mitä sanon hänelle. Hän suorittaa tehtävänsä,” vakuutti Zelenskyi.

Presidentti pitää retoriikkaa siitä, kuka vaikuttaa kehen ja kuka kontrolloi ketä, haitallisena. Hänen mukaansa tällaiset puheet heikentävät Ukrainan hallitusta.

“Kun haluatte heikentää, isketään tiimiin. Sitten aletaan iskeä minuun, presidenttiin. Siksi tämä on tarpeen,” tiivisti Zelenskyi.

## Mitä sanotaan Yermakista

51-vuotias Andriy Yermak, kuten Zelenskyi itsekin, on uusi politiikassa. Hänellä on kansainvälisen oikeuden koulutus, ja hän on työskennellyt juridiikan ja elokuvatuotannon aloilla. Yermakilla on pitkä historia yhteistyössä Zelenskyin kanssa. Ukrainalaiset ovat tehneet meemejä Yermakin “harmaasta kardinaaliudesta” ja hänen vaikutuksestaan Zelenskyiin. Useat arvostetut tiedotusvälineet ovat myös ilmaisseet mielipiteenään, että tämä voi olla totta.

BBC:n mukaan on vaikeaa löytää valokuvaa presidentti Zelenskyistä, jossa hänen vierellään ei olisi tätä pitkää, kumaraista miestä. Tämä vaikutus näkyy Yermakin osallistumisessa lukuisiin skandaaleihin, ja häntä kutsutaan jopa Ukrainan varapresidentiksi.

Washington Post huomauttaa, että Yermakin vaikutusvalta kasvoi nopeasti ennen sotaa ja sen alussa. Hänen vaikutusvaltansa ulottui ulkopolitiikan lisäksi myös sisäpolitiikkaan. Hänestä tuli Zelenskyin pääneuvottelija Venäjän kanssa, syrjäyttäen Viktor Medvedchukin. Yermak järjesti säännöllisiä tapaamisia ja puheluja Venäjän presidentin hallinnon varajohtajan Dmitry Kozakin kanssa, jopa juuri ennen hyökkäystä – 10. helmikuuta 2022. Näiden neuvottelujen jälkeen Yermak raportoi edistyksestä – osapuolet sopivat tuolloin kolmikantaisen yhteysryhmän työn avaamisesta ja dialogin jatkamisesta.

Huhtikuussa 2024 vaikutusvaltainen lehti Time nimesi Andriy Yermakin yhdeksi maailman 100 vaikutusvaltaisimmasta henkilöstä. Hän pääsi “Johtajat”-kategoriaan yhdessä Italian pääministerin Giorgia Melonin, Argentiinan presidentin Javier Milein, Puolan hallituksen päämiehen Donald Tuskin ja muiden merkittävien henkilöiden kanssa.

Jätä kommenttisi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreon-kanavallemme lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:26:50