Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Bidenin Tulevaisuuden Suunnitelmat: Kuinka Hän Aikoo Kääntää Poliittisen Kurssinsa?

04.07.2024 01:28

Ei audiota saatavissa.

# Bidenin Tulevaisuuden Suunnitelmat: Kuinka Hän Aikoo Kääntää Poliittisen Kurssinsa?
Lukuaika: 2 minuuttia

# Bidenin Tulevaisuuden Suunnitelmat: Kuinka Hän Aikoo Kääntää Poliittisen Kurssinsa?

Presidentti Joe Biden pohtii tulevia askeleitaan epäonnistuttuaan äskettäisissä vaaliväittelyissä Donald Trumpin kanssa. Bidenin pääasiallinen huolenaihe on, kuinka vakuuttaa amerikkalaiset äänestäjät siitä, että hän pystyy hoitamaan tehtävänsä vielä yhden kauden ajan. Samaan aikaan hänen puoluetoverinsa etsivät jo korvaajaa Bidenille.

The New York Timesin mukaan Biden tiedostaa ensimmäisten väittelyiden olleen hänelle epäonnistuneet. Hän kuitenkin ymmärtää, että amerikkalaiset eivät ole vielä tehneet lopullisia johtopäätöksiään. Tulevissa vaaliväittelyissä ja haastatteluissa, jotka on suunniteltu osaksi vaalikampanjaa, Biden aikoo esiintyä edukseen. Tällä hetkellä hän keskittyykin näihin tilaisuuksiin.

Jos Biden ei onnistu tässä “poliittisessa haasteessa”, hän saattaa tehdä päätöksen osallistumisensa jatkamisesta vaalikisassa. Hänellä on vielä 4-5 päivää aikaa ensimmäiseen haastatteluun, joka on ajoitettu viikonlopulle. Samaa mieltä on myös Demokraattisen puolueen päärahoittaja ja Signum Global Advisorsin johtaja Charles Myers. Hän uskoo, että päätös tehdään lähiaikoina.

Demokraattien Päätökset

Bloombergin mukaan jotkut Demokraattisen puolueen edustajat kehottavat jo Bidenia peruuttamaan ehdokkuutensa. He ovat alkaneet etsiä ehdokkaita, joita voitaisiin asettaa ehdolle Bidenin sijaan. Lähiaikoina saatetaan jopa allekirjoittaa kirje, jossa vaaditaan nykyistä presidenttiä vetäytymään vaalikilpailusta.

He ovat huolissaan nykyisen johtajan kyvyttömyydestä voittaa. He haluavat, että puolueen edustajana olisi toinen henkilö. Eräs suurimmista demokraattien rahoittajista on jopa todennut, että Bidenin olisi aika lopettaa kampanjansa, koska hän on “historiallisesti huonoin” ja “niin huono, ettei kukaan edes huomaa Trumpin valheita”.

Kommentit Valkoisesta Talosta

Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre selitti, että Bidenin heikko suoritus väittelyssä johtui flunssasta ja työuupumuksesta. Hänen mukaansa presidentillä oli ennen väittelyitä kaksi suurta matkaa ja monia ajankohtaisia asioita hoidettavanaan, minkä lisäksi hän oli sairastunut. Tuloksena oli epäonnistunut esiintyminen.

Jean-Pierre lisäsi, että Biden ymmärtää kritiikin väittelysuorituksestaan, mutta uskoo, että on aika “mennä eteenpäin”. Hän korosti, että presidentti ei pitänyt sanojaan tekosyynä, vaan selityksenä. Myös The Guardian raportoi, että Biden myönsi, että hänen ikänsä vaikuttaa kykyynsä käydä väittelyjä. Hän kuitenkin suoriutuu presidentin tehtävistä luottavaisesti ja on valmis asettumaan ehdolle uudelleen.

Amerikkalaisten Mielipidemittaukset

Ipsos ja verkkosivusto 538 toteuttivat kyselyn amerikkalaisille äänestäjille Bidenin ja Trumpin väittelyiden jälkeen. Kyselyn mukaan Trump oli ensimmäisten väittelyiden voittaja. 60% amerikkalaisista katsoi, että entinen presidentti suoriutui paremmin. Vain 21% vastaajista antoi voiton Bidenille, ja 19% ei osannut sanoa kantaansa.

Huolimatta väittelyiden tuloksista, suurin osa amerikkalaisista ei muuttanut päätöstään siitä, ketä aikoo äänestää. Kyselyn mukaan 46,7% potentiaalisista äänestäjistä aikoo äänestää Bidenia, mikä on 1,6% vähemmän kuin ennen väittelyitä. Trumpin kannatus nousi väittelyiden jälkeen 43,5%:sta 43,9%:iin.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin avulla lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:55:50