Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Euraasian Tapahtumat #Turkki #Kiina #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 18:21

# Euraasian Tapahtumat #Turkki #Kiina #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Euraasian Tapahtumat #Turkki #Kiina #Ukraina #Venäjä

Erdogan ja Xi Keskustelivat Bilateraalisista Suhteista ja Globaalista Rauhasta

Astanassa, jossa pidettiin 24. Shanghain yhteistyöjärjestön huippukokous, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan tapasi Kiinan johtajan Xi Jinpingin. Tapaamisen aikana he käsittelivät eri puolia maiden välisistä suhteista. Erityisesti keskusteltiin globaalin sodan laajenemisen uhasta Ukrainassa ja konfliktista Israelin ja Hamasin välillä.

Turkin tasavallan viestintäosaston mukaan Twitterissä, Erdogan totesi, että Turkin on tärkeää jatkaa molempia osapuolia hyödyttävien suhteiden kehittämistä Kiinan kanssa kaikilla aloilla, mikä edistää molempia maita. Hän korosti erityisesti, että konfliktit Ukrainassa ja Lähi-idässä voivat aiheuttaa vakavia seurauksia niin alueellisella kuin globaalilla tasolla.

Turkin johtaja ilmaisi vakaumuksensa, että kansainvälisen yhteisön on toimittava päättäväisesti ja tehokkaasti estääkseen konfliktien eskaloitumisen ja taatakseen rauhan ja vakauden maailmassa. Turkki, pysyen neutraalina osapuolena konfliktissa, tarjoaa diplomaattista tehtäväänsä välittäjänä oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi Ukrainan ja Venäjän federaation välillä, osoittaen avoimuutta yhteistyölle ja rauhanomaiselle ratkaisulle kansainvälisellä areenalla.

Mitä Turkki Ehdottaa

Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa pidetyssä Shanghain yhteistyöjärjestön kokouksessa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ehdotti Venäjän presidentille Vladimir Putinille oikeudenmukaista rauhaa, joka tyydyttäisi molempia konfliktin osapuolia. Hän ehdotti tulitaukoa. Lisäksi venäläisten lähteiden mukaan Turkin johtaja ehdotti diktaattorille miehitetyn Krimin siirtämistä väliaikaisesti Ankaran hallintaan. Tämä ei miellyttänyt Kremlin isäntää.

Muistutetaan, että Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi totesi Bloombergin haastattelussa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa saada kutsun osallistua seuraavaan Rauhankokoukseen. Ensimmäinen avajaiskokous pidettiin Sveitsin Bürgenstockissa 15.-16. kesäkuuta. Se sai merkittävää huomiota kansainvälisessä mediassa. Monet kuitenkin huomauttavat, että tapahtumalla ei todennäköisesti ole ratkaisevaa vaikutusta Ukrainan sodan päättymiseen, erityisesti koska Venäjän ja Kiinan edustajat eivät olleet paikalla. Samalla on toiveita, että kokous toimii vaiheena neuvotteluasemien rakentamisessa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 08:39:12