Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## #HyökkäysRanskassa: Hallituksen Edustajaan Kohdistunut Väkivalta #PriskaTeveno #Ranska #Politiikka #Ukraina #Venäjä Ranska valitsee parlamentin

04.07.2024 12:39

## #HyökkäysRanskassa: Hallituksen Edustajaan Kohdistunut Väkivalta #PriskaTeveno #Ranska #Politiikka #Ukraina #Venäjä Ranska valitsee parlamentin
Lukuaika: < 1 minuutti

## #HyökkäysRanskassa: Hallituksen Edustajaan Kohdistunut Väkivalta

### #PriskaTeveno #Ranska #Politiikka #Ukraina #Venäjä

Ranskassa tuntematon ryhmä hyökkäsi hallituksen virallisen edustajan Priska Tevenon kimppuun. Tämä tapahtui, kun hän yhdessä avustajiensa kanssa kiinnitti vaalijulisteita Médonissa, kunnassa lähellä Pariisia. Hyökkäykseen osallistui yli kymmenen henkilöä.

Tapaus sattui illalla 3. heinäkuuta Pariisin lähellä. Median mukaan hyökkäykseen osallistui noin 15 henkilöä, joista kolme oli alaikäisiä. Poliisi pidätti neljä hyökkääjää. Asiasta raportoi BFM.TV.

Priska Teveno ei loukkaantunut, mutta kaksi hänen avustajistaan vietiin sairaalaan. Syyttäjä on aloittanut tutkinnan väkivallanteosta aseiden käytön kanssa, sekä väkivallasta virkamiehiä vastaan. Ranskan pääministeri Gabriel Attal reagoi tapahtumaan.

“Näillä väkivaltaisuuksilla ja uhkauksilla ei ole sijaa demokratiassamme. Ne eivät kuulu tasavaltaamme. Ilmaisen täyden solidaarisuuteni (hallituksen edustajalle) ja hänen tiimilleen. Torjumme väkivallan ja vihan ilmapiirin, joka on syntymässä. Kehotan toimimaan nyt”, kirjoitti Ranskan hallituksen johtaja.

### Ranska valitsee parlamentin

Parlamenttivaalien ensimmäinen kierros pidettiin 30. kesäkuuta, ja äänestysprosentti oli korkea. Äärioikeistolainen “Kansallinen liittouma” Le Penin johdolla ja sen liittolaiset saivat 33,15% äänistä, vasemmistoblokki 28% ja Macronin blokki 20%. Toinen kierros pidetään tällä viikolla, 7. heinäkuuta.

Ennen toista kierrosta on tullut ilmi, että vähintään 214 ehdokasta, jotka pääsivät parlamenttivaalien toiseen kierrokseen, ovat vetäneet ehdokkuutensa pois. Näihin kuuluvat Macronin ja vasemmiston ehdokkaat. Tämä toimenpide on suunnattu siihen, ettei ääniä hajaantuisi toisella kierroksella. He haluavat estää äärioikeistolaisen “Kansallisen liittouman” saamasta absoluuttista enemmistöä uudessa parlamentissa.

Keskustelkaa artikkelista ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös kirjautua Patreoniin lukeaksenne blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:00:32