Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Lähi-idän kriisi: Hezbollan hyökkäykset Israelia vastaan

04.07.2024 15:38

# Lähi-idän kriisi: Hezbollan hyökkäykset Israelia vastaan
Lukuaika: < 1 minuutti

# Lähi-idän kriisi: Hezbollan hyökkäykset Israelia vastaan

Libanonilainen ryhmittymä Hizbollah, joka saa tukea Iranilta, on ilmoittanut suorittaneensa massiivisia raketti-iskuja ja lennokki-iskuja Israelin pohjoisosiin ja Golanin kukkuloille. Ryhmä kertoi, että iskut olivat reaktioita korkea-arvoisen komentajan Mohammed Nasserin murhaan, joka tapahtui Etelä-Libanonissa. Vastauksena Hizbollahin iskuihin, Israelin armeija aktivoi hälytysjärjestelmänsä ja ilmoitti iskeneensä laukaisualustoihin Libanonissa.

Bloombergin mukaan Hizbollah väittää laukaisseensa yli kaksisataa rakettia ja “parven lennokkeja” Israelin armeijan asemiin. Israelin armeija raportoi hälytysten aktivoimisesta maan pohjoisosissa ja iskujen suorittamisesta laukaisualustoihin Libanonissa.

Israel on vahvistanut hyökkäyssuunnitelmat Libanoniin ja on valmis tuhoamaan Hizbollahin. Israelin sotilasjohto ilmoitti vahvistaneensa operatiiviset suunnitelmat hyökkäykseen Libanoniin tarkoituksenaan ajaa Hizbollah pois ja tuhota ryhmä maan pohjoisosista. Tämä päätös tehtiin vastauksena Hizbollahin lukuisiin iskuihin Israelin pohjoisosia vastaan.

Israelin ulkoministeri Israel Katz totesi, että maa on Hizbollahin kanssa totaalisen sodan kynnyksellä, mikä hänen mukaansa johtaa tämän terroristiryhmän tuhoon, mutta iskee myös voimakkaasti Libanoniin. Hän kehotti Libanonin hallintoa etsimään diplomaattista ratkaisua konfliktin ratkaisemiseksi.

Muistutuksena, Israel jatkaa edelleen sotaa Gazan alueella toimivaa terroristiryhmää Hamasia vastaan, joka on jatkunut yli puoli vuotta. Tänä aikana merkittävä osa alueesta on puhdistettu. Vaikka toivottua lopputulosta ei ole vielä saavutettu, Israelin puolustusvoimat ilmoitti 16. kesäkuuta taktisista tauoista, jotka ovat tarpeen humanitaarisen avun toimittamiseksi Gazan alueelle YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen kautta. Lokakuussa 2023 tapahtuneen Hamasin hyökkäyksen jälkeen Hizbollahin iskut Israeliin ovat lisääntyneet.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:30:29