Eilen yhteensä 88810 latausta

20285 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #MobiilisaatioUkrainassa Tilannekuva ja haasteet #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 15:22

#MobiilisaatioUkrainassa Tilannekuva ja haasteet #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

#MobiilisaatioUkrainassa Tilannekuva ja haasteet #Ukraina #Venäjä

Ukrainassa mobiilisaatio koskee 11,1 miljoonaa miestä, mikä on lähes puolet maan 25–60-vuotiaasta miesväestöstä. Kuitenkin noin 600 000 heistä on vapautettu mobiilisaatiosta asevoimiin. Tämän tiedon toi julkisuuteen kansanedustaja ja Ukrainan parlamentin talouskehityskomitean puheenjohtaja Dmytro Natalukha “Hromadske Radio” -haastattelussa. Natalukha arvioi, että näistä henkilöistä jopa 1,5 miljoonaa voi olla vammaisia, mutta tarkkaa tilastotietoa ei ole saatavilla.

Natalukhan mukaan tietojen päivittäminen on jatkuvaa, ja lopullista lukua ei tiedetä tällä hetkellä. “On selvää, että sotilaat ja puolustusministeriö tietävät enemmän kuin me, mutta ei ole olemassa tarkkaa lukua, jota voisi tarkastella,” hän sanoi.

Lisäksi Natalukha esitti valtion veroviraston antamat tiedot, joiden mukaan virallisesti työllistettyjä mobiilisaatioikäisiä miehiä on Ukrainassa 2,62 miljoonaa. Natalukha totesi myös, että olisi mielenkiintoista nähdä konkreettisia tietoja niistä yrityksistä, jotka on tunnustettu kriittisiksi ja joilla on oikeus varata työntekijöitään mobiilisaatiolta. Näillä yrityksillä on yleensä 50 prosentin kiintiö, mutta kaikki eivät käytä sitä täysimääräisesti: jotkut hyödyntävät vain 3 prosenttia, toiset taas koko 50 prosenttia.

Mobiilisaation eteneminen Ukrainassa

Uuden mobiilisaatiolain tultua voimaan mobiilisaation tahti on merkittävästi kiihtynyt Ukrainassa. Puolustusministeriö raportoi positiivisesta kehityksestä ja totesi, että lähes 1,4 miljoonan asevelvollisen tiedot on päivitetty rekistereissä. Myös ulkomailla asuvien kansalaisten tiedot, yhteensä 14 000 henkilöä, on päivitetty.

Puolustusministeriö on jopa vihjannut, että jos nykyiset mobilisaatiotahdit jatkuvat, syksyllä voidaan esittää demobilisaatiota koskeva lakiehdotus. Tällä hetkellä kuitenkin naisten mobiilisaatiota pidetään tarpeellisena, erityisesti taistelusairaaloiden henkilökunnan osalta, vaikka laajamittaista naisten mobiilisaatiota ei todennäköisesti tulla julistamaan.

On muistettava, että Ukrainan parlamentin kansallisen turvallisuuden, puolustuksen ja tiedustelun komitean sihteeri Roman Kostenko on todennut, että 200 000 ihmisen mobiilisaatio vuoden loppuun mennessä on realistista, jos nykyinen tahti säilyy. Tämä mahdollistaa asevoimien yksiköiden täydentämisen tasolle, jolla ne eivät ole koskaan aikaisemmin olleet.

Kommentoi tätä artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:54:07