Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #OopperatiivinenKomentoLänsi #Ukraina #Venäjä #Vorohta #Tarkastuspiste

04.07.2024 19:07

#OopperatiivinenKomentoLänsi #Ukraina #Venäjä #Vorohta #Tarkastuspiste
Lukuaika: < 1 minuutti

#OopperatiivinenKomentoLänsi

#Ukraina #Venäjä #Vorohta #Tarkastuspiste

Oopperatiivinen komento Länsi reagoi tieblokkiin Vorohtassa, joka sijaitsee Ivano-Frankivskin alueella. Paikallisille asukkaille myönnyttiin osittain poistamalla tarkastuspiste kylän läheltä. Kuitenkin turistien asiakirjojen tarkastus jatkuu edelleen, eikä tästä neuvotella.

Oopperatiivinen komento Länsi ilmoitti asiasta Facebook-sivullaan. Sotilaat kertovat, että konflikti ei ratkennut täysin rauhanomaisesti – yksi TCC:n työntekijöistä joutui hyökkäyksen kohteeksi, ja hänen autoaan vahingoitettiin.

“Syy on seuraava: Vorohtaan johtavalla tiellä on tarkastuspiste, joka tarkastaa asiakirjat. Paikallisten asukkaiden mukaan tämä estää niitä henkilöitä, jotka välttelevät perustuslaillista velvollisuuttaan palvella armeijassa, saapumasta lomakohteeseen. Tänään Vorohtan asukkaat alkoivat konfliktoida. He hyökkäsivät TCC:n sotilaan kimppuun ja vahingoittivat hänen autoaan. Kyseinen sotilas oli haavoittunut taistelussa ja puolusti samanlaisia henkilöitä. Tämä on heidän kiitoksensa”, kirjoittaa oopperatiivinen komento Länsi.

Viesti korostaa, että protestoijien motiivit eivät ole selviä. Siinä mainitaan, että Vorohtassa paikalliset asukkaat menivät aikanaan maan alle taistellakseen “neuvostovallan” kanssa, mutta nykyään he puolustavat “kiertäjiä” ja vastustavat omaa valtiotaan.

“Mitä vastaan paikalliset asukkaat protestoivat? Omia kyläläisiään vastaan, jotka taistelevat ja puolustavat maatamme? Satojatuhansia miehiä vastaan, jotka riskeeraavat henkensä taistellakseen valtiomme puolesta? Ehkä paikalliset protestoivat ylipäätään Ukrainaa vastaan? Nämä kysymykset ovat retorisia. Sotilaat jatkavat asiakirjojen tarkastusta kaikilta saapuvilta. Piste”, kirjoittaa komento.

Lisäksi todetaan, että Ukrainassa on sota. Kaikki miehet ovat rintamalla tai lomalla rintamalta. Lomalla olevat voivat tulla ja levätä rauhassa – kukaan ei häiritse heitä.

Samaan aikaan paikalliset tiedotusvälineet raportoivat, että tarkastuspiste on poistettu. Näin ollen protestoijien vaatimukset täytettiin osittain – mutta ei tärkeimmiltä osin.

Mitä protestoijat vaativat

Torstaina 4. heinäkuuta Vorohtan kylän asukkaat Ivano-Frankivskin alueella lähtivät protestiin, sulkivat tien ja estivät paikallisen TCC:n toiminnan. Protestoijat vaativat miesten mobilisoinnin lopettamista harvaan asutussa Karpaattien Vorohtassa kylän pelastamiseksi kuolemalta. Toinen tyytymättömyyden syy oli uskomus, että sotilasviranomaisten toimenpiteet estävät turisteja saapumasta kylään, mikä aiheuttaa suuria tappioita paikallisille asukkaille, jotka menettävät ainoan tulonlähteensä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa ja tilaa Patreonin avulla lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:28:28