Eilen yhteensä 88810 latausta

20285 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #PatriotVahvistaaUkrainaa Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistaminen

04.07.2024 20:40

#PatriotVahvistaaUkrainaa Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistaminen
Lukuaika: < 1 minuutti

#PatriotVahvistaaUkrainaa Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistaminen

Ukrainan kiireellinen tarve vahvistaa ilmapuolustusta on saanut Euroopan maat yhdistämään voimansa Patriot-ohjusjärjestelmän kokoamiseksi eri puolilta mannerta löytyvistä varaosista. Ukrainan liittolaiset ovat tutkineet omia asevarastojaan ja löytäneet luovan, vaikkakaan ei täydellisen, ratkaisun toimittaakseen vielä yhden Patriot-järjestelmän. He aikovat koota sen varaosista, joita on kerätty eri puolilta Eurooppaa.

The New York Times kirjoittaa, että Euroopan suunnitelma toimittaa Ukrainalle vielä yksi ilmapuolustusjärjestelmä Patriot venäläisten ilmaiskujen runtelemien kaupunkien suojaamiseksi on saamassa konkreettisia muotoja. Vaikka ajatus Patriot-järjestelmän kokoamisesta ympäri mannerta kerätyistä varaosista ei ole ongelmaton, se on vähitellen toteutumassa.

“Alankomaat toimittaa tutkan ja kolme ohjuslaukaisinta. Osa ohjuksista toimitetaan neljän maan koalition toimesta, jota johtaa Saksa. Liikkuva tulenjohtokeskus on luvattu, mutta viranomaiset eivät vielä kerro, mistä ja kenen toimesta. Lisäohjukset ja laukaisimet sekä ukrainalaisten koulutus monimutkaisen järjestelmän käyttöön tulevat kahdeksasta eri maasta”, artikkelissa todetaan.

Viime kuukausien aikana Ukrainan liittolaiset ovat käyneet läpi omia asevarastojaan ja päätyneet luovaan, vaikkakaan ei täysin luotettavaan tapaan luoda vielä yksi Patriot-järjestelmä: rakentaa kokonainen järjestelmä varaosista, jotka on kerätty ympäri Eurooppaa. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, milloin tämä “koottu” Patriot-järjestelmä saapuu Ukrainaan.

Patriot Ukrainalle

Patriot-ilmatorjuntaohjusjärjestelmällä on merkittävä rooli Ukrainan ilmapuolustuksen vahvistamisessa sodassa Venäjää vastaan. USA ja Ukraina neuvottelevat Israelin kanssa Patriot-järjestelmien toimittamisesta Kiovaan. Kyseessä on yhteensä kahdeksan tällaista järjestelmää, vaikkakaan kaikki eivät välttämättä pääse maahan. Sopimus ei ole vielä lopullinen.

Lisäksi USA keskeyttää väliaikaisesti muiden maiden Patriot-järjestelmien ja ohjusten toimittamisen, mukaan lukien NASAMS-ilmapuolustusjärjestelmät. Tämä päätös on tehty, jotta Ukraina saisi mahdollisimman nopeasti riittävästi välineistöä suojautuakseen Venäjän ilmahyökkäyksiltä.

Äskettäin Ukrainan pääministeri Denys Shmyhal ilmoitti kolmen Patriot-järjestelmän toimittamisesta Ukrainaan Romaniasta, Saksasta ja Alankomaista. Lisäksi Ukraina saa lisäohjuksia useilta muilta mailta. Tämä vahvistaa Ukrainan puolustusta ja tehostaa sen kykyä torjua ohjusuhkia.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:50:40