Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #PuhutaanRauhasta Putin puhuu jälleen rauhasta, mutta ei suostu tulitaukoon

04.07.2024 20:07

#PuhutaanRauhasta Putin puhuu jälleen rauhasta, mutta ei suostu tulitaukoon
Lukuaika: 2 minuuttia

#PuhutaanRauhasta Putin puhuu jälleen rauhasta, mutta ei suostu tulitaukoon

Venäjän diktaattori Vladimir Putin on jälleen puhunut halustaan saavuttaa rauha, mutta samalla ilmoittanut, että hänen armeijansa ei aio lopettaa tulitusta. Putin perusteli tätä epävarmuudella siitä, että myös Ukraina lopettaisi sotatoimet.

Lisäksi Putin totesi, ettei halua neuvotella Ukrainan parlamentin kanssa, eikä välittäjien kautta tehtävät sopimukset häntä miellytä. Tämä lausunto annettiin Putin lehdistötilaisuudessa 4. heinäkuuta, kertovat venäläiset tiedotusvälineet.

“Meidän on saavutettava se, että vastapuoli suostuu sellaisiin toimenpiteisiin, jotka olisivat peruuttamattomia ja hyväksyttäviä Venäjän federaatiolle. Tulitauko ilman tämän sopimuksen saavuttamista on mahdoton”, Putin sanoi.

Hänen mukaansa “Venäjä ei voi suostua tulitaukoon Ukrainan kanssa, koska ei ole varma Kiovan vastatoimista”. Putin myös väitti, että vuonna 2022 oli sovittu venäläisten joukkojen vetäytymisestä Kiovasta, johon Ukrainan olisi pitänyt vastata tietyillä toimenpiteillä, mutta näitä toimenpiteitä ei hänen mukaansa tehty. Mitä nämä toimenpiteet olisivat olleet, hän ei kertonut.

Putin valitti tulleensa petetyksi ja mainitsi, että Istanbulissa saavutetut sopimukset “heitettiin roskakoriin”. Lisäksi hän sanoi pitävänsä turhana kääntyä suoraan Ukrainan parlamentin puoleen, koska hänen mielestään suurin osa kansanedustajista tottelee laitonta Ukrainan hallintoa.

“Kaikki valtuudet (maan hallinnassa) pitäisi siirtää parlamentille, mutta se ei ota näitä valtuuksia itselleen. Siksi kääntyminen sinne on käytännössä turhaa”, Putin totesi.

Samaan aikaan Putin ei halua neuvotella välittäjien kautta. Hän kuitenkin toistaa, että Venäjä ei ole koskaan kieltäytynyt neuvotteluista.

“Kysymys on vain siinä, että konfliktin (sodan Ukrainassa) lopullinen ratkaiseminen välittäjien avulla ja vain heidän kauttaan on mielestäni epätodennäköistä”, hän lisäsi.

Putin keskustelussa Ukrainan kanssa

Venäjän diktaattori Vladimir Putin puhui Shanghain yhteistyöjärjestön kokouksessa, jota kutsutaan myös “Putinin ystävien huippukokoukseksi”. Puheessaan hän yritti jälleen tuoda esiin oman näkemyksensä rauhanprosessista, mainiten Istanbulin sopimukset. Venäjän johtajan mukaan nämä sopimukset olisivat aiemmin kelvanneet Ukrainalle ja voisivat nyt toimia neuvotteluprosessin perustana.

Putin väittää myös, että Ukraina kieltäytyi neuvotteluista Lontoon ja Washingtonin käskystä. Hänen mukaansa Venäjä on aina ollut valmis rauhanneuvotteluihin.

Lisäksi 14. kesäkuuta Putin ilmoitti ehtoja, joiden täyttämistä monet analyytikot pitävät epärealistisina. Hän vaatii muun muassa Ukrainan joukkojen täydellistä vetäytymistä Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporižžjan alueilta sekä Ukrainan luopumista NATO-jäsenyydestä. Tämä viittaa siihen, että Putin ei todellisuudessa halua rauhanneuvotteluja, vaan hänen todelliset aikomuksensa ovat pitkittyneessä sodassa.

Muistutettakoon, että Istanbulin neuvotteluissa vuonna 2022 Venäjä vaati Ukrainaa luopumaan NATO-jäsenyydestä ja hyväksymään osan alueensa miehityksen. Käytännössä kyse oli 12 kohdan kapitulaatiosta, jonka Ukraina tuolloin hylkäsi.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:43:33