Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Räjähdys General Dynamicsin tehtaalla Arkansasissa – kaksi loukkaantunutta

04.07.2024 00:19

# Räjähdys General Dynamicsin tehtaalla Arkansasissa – kaksi loukkaantunutta
Lukuaika: < 1 minuutti

# Räjähdys General Dynamicsin tehtaalla Arkansasissa – kaksi loukkaantunutta

Arkansasin osavaltiossa Yhdysvalloissa tapahtui keskiviikkona, 3. heinäkuuta, räjähdys General Dynamics Ordnance and Tactical Systems -tehtaalla. Yritys on erikoistunut puolustus- ja ilmailuteollisuuden tuotteisiin. Räjähdyksessä loukkaantui kaksi työntekijää.

ABC Newsin mukaan yrityksen edustajat ilmoittivat aluksi, että kyseessä oli “ilotulitteisiin liittyvä tapaus”, mutta myöhemmin myönsivät räjähdyksen tapahtuneen. Räjähdyksen syitä tutkitaan yhä. Paikalla työskentelevät viranomaiset ja muut asiantuntijat.

“Teemme tällä hetkellä yhteistyötä pelastuspalvelujen kanssa ja voimme vahvistaa, että vähintään kaksi ihmistä loukkaantui ja yksi on kateissa… Teemme täyttä yhteistyötä viranomaisten kanssa, jotka tutkivat tapausta”, kertoi General Dynamicsin Birkley Whaley.

Yhdysvaltain hätätilanteista vastaava valtion virasto on ilmoittanut seuraavansa tilannetta ja olevansa valmis tarjoamaan apua tarvittaessa. Virasto ei kuitenkaan paljastanut lisätietoja tapauksesta.

General Dynamics on globaali ilmailu- ja puolustusalan yritys, joka on mukana Yhdysvaltain sotilaallisissa ohjelmissa. Sen General Dynamics Ordnance and Tactical Systems -tehdas sijaitsee Camdenissa, noin 138 km Little Rockista etelään, ja sen pinta-ala on yli 880 000 neliöjalkaa. Tehtaalla valmistetaan AGM-158 JASSM-, Hydra 70-, Hellfire- ja Javelin-ohjuksia sekä kranaatinheitinammuksia. On mahdollista, että kyseessä oli sabotointi.

Räjähdykset merkittävillä teollisuuslaitoksilla

Marraskuussa 2023 Texasissa tapahtui räjähdys Sound Resource Solutions -kemiantehtaalla. Räjähdyksen jälkeen alkoi voimakas tulipalo. Yksi työntekijä loukkaantui saaden lieviä palovammoja ja hänet vietiin sairaalaan. Muut työntekijät evakuoitiin.

Maaliskuussa tänä vuonna syttyi tulipalo kemiantehtaalla Dolgoprudnyissa, Venäjällä. Tämä kaupunki sijaitsee lähellä Moskovaa pohjoisessa. Väitetään, että “Fino Organic Synthesis” -tehtaan säiliöt syttyivät tuleen. Ainakin yksi henkilö loukkaantui.

Toukokuussa Venäjän puolustusteollisuuden “Basalt”-tehtaalla Tulassa tapahtui räjähdyksiä. Kohteeseen iskivät UAV:t. Tämä tehdas valmistaa aseita ja ammuksia maavoimille, ilmavoimille ja laivastolle.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystävillesi. Voit myös liittyä Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 11:18:08