Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # RajanylitysyritysUnkarinRajalla: Kymmenen Miestä Yritti Laitonta Rajanylitystä #Ukraina #Unkari #Rajanylitys

04.07.2024 04:03

# RajanylitysyritysUnkarinRajalla: Kymmenen Miestä Yritti Laitonta Rajanylitystä #Ukraina #Unkari #Rajanylitys
Lukuaika: < 1 minuutti

# RajanylitysyritysUnkarinRajalla: Kymmenen Miestä Yritti Laitonta Rajanylitystä #Ukraina #Unkari #Rajanylitys

Unkarin rajalla keskiviikkona 3. heinäkuuta Ukrainan rajavartiolaitos (DPSU) pidätti kymmenen miestä, jotka yrittivät laittomasti ylittää rajan Unkariin. Miehet maksoivat kuljettajille jopa 10 000 dollaria tällaisesta matkasta. Valittu reitti oli varsin epätavallinen.

Asiasta kertoi DPSU:n Länsi-alueen hallinto. Miesten ryhmä yritti päästä Unkariin vehnäpellon kautta. Tämä yritys näytti melko koomiselta. “Leikkaajat” kahdeksasta Ukrainan alueesta – Zakarpattja, Poltava, Žytomyr, Vinnytsja, Zaporižžja sekä kaupungit Harkova, Kiova ja Dnipro – havaittiin ja pidätettiin nopeasti.

“Tänään keskipäivällä Mukachevon yksikön Vylok-osaston rajavartijat pidättivät ryhmän miehiä kahdeksasta Ukrainan alueesta. Reagointiryhmä lähetettiin tuntemattomien pidättämiseksi. Kaiken kaikkiaan pidätettiin 10 miestä, joista kaksi yritti paeta,” kerrottiin tiedotteessa.

Viranomaiset lisäsivät, että kaikki pidätetyt vietiin rajayksikköön selvittämään rikkomuksen olosuhteita ja laatimaan protokollat. Nyt heitä odottaa hallinnollinen rangaistus, ja järjestäjiä odottaa rikosoikeudellinen vastuu.

Rajanylitysyritykset naapurimaihin
Joka päivä Ukrainan rajalla pidätetään miehiä, jotka yrittävät laittomasti päästä Euroopan maihin. Esimerkiksi kesäkuun lopulla Odesan alueella DPSU pidätti 47 miestä, jotka yrittivät neljällä minibussilla poistua maasta. Tällaisen matkan hinta nousi 18 500 dollariin per henkilö. Uhkailijoiden joukossa oli asukkaita Kiovan, Harkovan, Dnipropetrovskin, Rivnen, Mykolajivin, Hersonin ja Odesan alueilta.

Muutamaa päivää myöhemmin rajavartijat estivät toisen yrityksen laittomaan rajanylitykseen Unkariin. He pidättivät ryhmän, johon kuului seitsemäntoista miestä. Uhkailijat maksoivat jopa 12 000 dollaria paetakseen maasta, mutta heidän suunnitelmansa epäonnistui.

Maaliskuussa pidätettiin ryhmä uhkailijoita, jotka yrittivät kävellen päästä Romaniaan. He maksoivat 8000 euroa reitistä, joka kiersi tarkastuspisteet. Toinen uhkailijaryhmä valitsi samanlaisen reitin, mutta he joutuivat maksamaan 4500 euroa per henkilö. Molemmissa tapauksissa rikkojilta jäi muutama kymmenen metriä suunnitelman toteutumisesta.

Tiszan ylitys on myös suosittu menetelmä. Maaliskuussa rajavartijat pidättivät kolme Dnipropetrovskin miestä, jotka aikoivat uida joen yli ja ottivat mukaansa lasten pelastusliivit. “Urheilijat” pidätettiin 100 metrin päässä rajasta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:07:11