Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # SkandaaliOdessassa: Odessalainen Vahingoitti Veteraania ja Menetti Työnsä ## #Ukraina #Venäjä #veteraanit #skandaali #Odessa Mitä Tiedetään Skandaalista Lainmuutosehdotus Sotilaiden Loukkaamisesta Tapauksia Aiemmilta Vuosilta

04.07.2024 15:14

Ei audiota saatavissa.

# SkandaaliOdessassa: Odessalainen Vahingoitti Veteraania ja Menetti Työnsä ## #Ukraina #Venäjä #veteraanit #skandaali #Odessa Mitä Tiedetään Skandaalista Lainmuutosehdotus Sotilaiden Loukkaamisesta Tapauksia Aiemmilta Vuosilta
Lukuaika: < 1 minuutti

# SkandaaliOdessassa: Odessalainen Vahingoitti Veteraania ja Menetti Työnsä

## #Ukraina #Venäjä #veteraanit #skandaali #Odessa

Odessalainen Vadim Shevelenko, joka vieraili eläinlääkäriasemalla ja loukkasi sotaveteraani Aleksei Pritulaa, on menettänyt asemansa varapääministeri Olga Stefanishinan neuvonantajana. Skandaalin jälkeen Shevelenko ei enää toimi tässä tehtävässä.

Varapääministerin toimisto ilmoitti, että Shevelenkon käytös on täysin sopimatonta ja vastoin heidän arvojaan. “Ymmärrämme julkisen närkästyksen ja pidämme tällaista käytöstä hyväksymättömänä. Tilanne tulee ratkaista laillisin keinoin”, toimisto totesi.

### Mitä Tiedetään Skandaalista

Eläinlääkäri Aleksei Pritula, sotaveteraani, kertoi, että 3. heinäkuuta eläinlääkäriasemalle “Aibolit” saapui mies koiran kanssa. Koiran omistaja pyysi lääkäriä nousemaan ja tutkimaan eläimen. Kun omistaja huomasi, että lääkärillä oli proteesit, hän ei osoittanut myötätuntoa vaan loukkasi tätä törkeästi.

Pritula jakoi tapauksen Instagram-tilillään, korostaen veteraanien kohtaamia haasteita palatessaan normaaliin elämään ja työhön. Videolla näkyy, kuinka mies oli suuttunut siitä, ettei lääkäri noussut tutkimaan koiraa. Kun lääkäri selitti, ettei pysty siihen proteesien vuoksi, mies vastasi törkeästi ja poistui klinikalta koiransa kanssa.

Myöhemmin Shevelenko pyysi anteeksi käytöstään, väittäen ettei ollut huomannut lääkärin proteeseja ja että hänen käytöksensä johtui koiran tilasta aiheutuneesta hermostuneisuudesta.

### Lainmuutosehdotus Sotilaiden Loukkaamisesta

Ukrainan parlamentissa on esitetty lakiehdotus, joka ehdottaa sotilaiden loukkaamisesta rangaistavaksi. Lakiehdotuksen takana on presidentin edustaja parlamentissa, Fedor Venislavsky. Ehdotuksen mukaan sotilaiden julkinen loukkaaminen, häirintä tai heidän oikeuksiensa estäminen olisi rangaistavaa.

### Tapauksia Aiemmilta Vuosilta

Vuonna 2023 Bukovelissä turisti hyökkäsi sotilaan kimppuun, joka oli saapunut kuntoutukseen. Lisäksi raportoitiin, että kuntovalmentaja sylkäisi sotaveteraanin päälle.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 13:35:35