Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #F16 #lentokoneet #Venäjä

04.07.2024 13:22

#Ukraina #F16 #lentokoneet #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

#Ukraina #F16 #lentokoneet #Venäjä

Ukraina Valmistautuu Vastaanottamaan F-16-Hävittäjiä: Haasteet ja Mahdollisuudet

Ukraina odottaa saavansa pitkään odotetut F-16-hävittäjät myöhemmin tänä vuonna. Ukrainalaiset lentäjät tarvitsevat intensiivistä koulutusta toimiakseen tehokkaasti näiden koneiden kanssa. Lisäksi Ukrainassa täytyy olla sopiva ympäristö näiden hävittäjien huoltoa ja korjaamista varten.

Aviation Week & Space Technology -lehden mukaan kaksi keskeistä entistä Naton johtajaa korostavat, että on syytä odottaa, jotta voidaan varmistaa hävittäjien tehokkuus. Tod Wolters, joka jäi eläkkeelle Naton Euroopan joukkojen ylikomentajan ja Yhdysvaltain Euroopan komentajan tehtävistä heinäkuussa 2022, kertoi, että sekä Yhdysvalloista että Euroopasta on tullut voimakkaita vaatimuksia lähettää hävittäjät paljon nopeammin kuin nykyisen suunnitelman mukaan.

“Wolters kertoi, että monissa maissa, kuten Yhdysvalloissa ja useissa EU-maissa, haluttiin F-16-koneiden saapuvan Kiovaan mahdollisimman pian”, hän kertoi Mitchellin ilmailututkimusinstituutin tapahtumassa 2. heinäkuuta.

Wolters huomautti, että Venäjän ilmavoimat voivat olla tehokkaita. Hänen mukaansa, “emme halunneet tarjota heti strategista epäonnistumista, joka antaisi venäläisille etulyöntiaseman”.

“Järjestelmien on oltava korjattavissa ja kestäviä sodan olosuhteissa, ja ympäristön, joka vastaanottaa ne, on oltava riittävän kypsä siirtämään koneita useille tukikohdille ja samalla huoltamaan niitä niin, että ne pysyvät lentokelpoisina”, Wolters sanoi.

Woltersin mukaan ukrainalaiset lentäjät tarvitsevat intensiivistä koulutusta pystyäkseen tehokkaasti käyttämään hävittäjiä, vaikka heillä olisi laaja kokemus muiden neuvostoaikaisten mallien käytöstä.

“Useimmat ihmiset ajattelevat, että voit laittaa ilmavoimien lentäjän nurkkaan, ripotella hänen päähänsä suolaa ja pippuria, ja kahdessa sekunnissa sinulla on tappava tuote, joka voi mennä ja lyödä vihollisen. Tämä vaatii aikaa ja koulutusta, ja juuri tätä tapahtuu hyvin voimakkaasti Yhdysvalloissa ja monissa Euroopan maissa”, Wolters totesi.

Entinen Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Jeff Harrigian, joka jäi eläkkeelle heinäkuussa 2022 Yhdysvaltain Euroopan ilmavoimien komentajan tehtävistä, sanoi, että koulutuksen tavoitteena on, että ukrainalaiset lentäjät saavat luottamusta ja varmuutta F-16-koneisiin sekä ymmärryksen niiden taistelurajoituksista.

“Minun näkökulmastani tämä on peliin osallistumista, ei vain Yhdysvaltojen, vaan myös Naton maiden näkökulmasta, mikä tapahtuu Euroopan koulutuskeskuksessa Romaniassa. Se on loistava paikka, jossa he voivat kokoontua yhteen, tehdä tarvittavan mielen yhdistämisen ja varmistaa, että kollektiivinen ymmärrys saavutetaan”, hän lisäsi.

F-16-hävittäjät Ukrainalle

Viivästysten jälkeen Alankomaat ovat ilmoittaneet, että Ukraina saa ensimmäiset hävittäjät jo kesällä. Belgia, Tanska, Alankomaat ja Norja ovat sitoutuneet toimittamaan Ukrainalle noin 80 amerikkalaisvalmisteista F-16-hävittäjää.

Kuitenkin “Palaa eläväksi” -säätiön johtaja Taras Chmut on todennut Welt-lehdelle, että kesällä hävittäjiä ei kannata odottaa – todennäköisesti ne otetaan käyttöön lähempänä syksyä. Chmutin mukaan hävittäjät modernisoidaan ennen kuin ne lähetetään Ukrainaan, mutta prosessi ei ole yksinkertainen.

“Kaikki riippuu siitä, millainen F-16-tyyppi toimitetaan. Esimerkiksi kuinka pitkälle radarimoduuli ulottuu ja millainen aseistus on. Tämä riippuu aina siitä, miten aseet integroidaan kokonaisjärjestelmään. Konfliktin aikana ei taistele yksittäiset aseet, vaan sotilasjärjestelmä toista sotilasjärjestelmää vastaan”, hän sanoi.

On tiedossa, että Ukraina voi käyttää Alankomaiden toimittamia hävittäjiä hyökkäyksiin Venäjällä puolustustarkoituksissa ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti. Myös Tanska on ilmoittanut, että Ukraina saa käyttää F-16-hävittäjiään Venäjän kohteiden hyökkäyksiin.

Ilmavoimat ovat ilmoittaneet, että osa Ukrainan F-16-hävittäjistä sijoitetaan lentotukikohtiin Ukrainan ulkopuolelle. Tämä päätös tehdään, jotta vältetään koneiden muuttuminen vihollisen iskujen kohteiksi Ukrainan tukikohdissa. Lisäksi on raportoitu, että länsi ei halua kouluttaa liian monia ukrainalaisia F-16-lentäjiä – Politico on selittänyt Pentagonin kannan syitä.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:18:00