Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukraina #Venäjä #Historia #Propaganda Venäläinen valhe Venäjän propagandan valheet

04.07.2024 14:25

#Ukraina #Venäjä #Historia #Propaganda Venäläinen valhe Venäjän propagandan valheet
Lukuaika: < 1 minuutti

### #Ukraina #Venäjä #Historia #Propaganda

Venäjän propagandistit väittivät löytäneensä Ukrainan historian oppikirjoista luvun, jossa Adolf Hitlerin sanotaan vapauttaneen Lvivin alueen. Hitlerin kerrotaan olevan “Lvivin vapauttaja”. Tämä väite on kuitenkin pikaisesti keksitty valhe.

Venäläisen valheen paljasti Strategisen viestinnän ja informaatioturvallisuuden keskus (SPRAVDI). Venäläiset väittävät, että Ukrainan historian oppikirjoissa kerrotaan Hitlerin vapauttaneen Lvivin alueen vuonna 1941 ja olleen ratkaisevassa roolissa Ukrainan maiden vapauttamisessa neuvostomiehittäjistä.

“Tätä uutista levittävät Kremlin hallitsemat mediat, propagandistit Telegramissa sekä jotkut käyttäjät X:ssä”, kerrotaan tiedotteessa.

### Venäläinen valhe

Venäläiset propagandistit eivät kuitenkaan mainitse oppikirjan kirjoittajaa tai julkaisuvuotta. Väärässä uutisessa esitetyssä “oppikirjan” sivussa oleva materiaali ei vastaa Ukrainan historian opetussuunnitelman tai edes Lvivin paikallishistorian kurssin rakennetta. Lisäksi ensimmäisen maailmansodan historia Lvivin alueella on esitetty niukasti ja virheellisesti, ja suuri osa ensimmäisistä vapautustaisteluista puuttuu kokonaan. Myös välikausi puuttuu kokonaan.

“Oppikirjaa, jossa on tällaisia faktuaalisia virheitä ja Hitlerin glorifiointia, ei missään nimessä olisi voitu hyväksyä opetussuunnitelmaan. Todennäköisesti kyseessä on venäläisten amatöörimäinen ja erittäin kiireellä tehty väärennös”, korostettiin SPRAVDIssa.

### Venäjän propagandan valheet

Venäjän propaganda levittää valheita Ukrainan ydinenergian kehittämiskurssista. Esimerkiksi Hmelnitskin ydinvoimalan uusien lohkojen rakennussuunnitelmista levitetään disinformaatiota työn vaarallisuudesta. Lisäksi Venäjä väittää, että kaikki rakennusrahat varastetaan.

Tuoreimmat Venäjän valheet kohdistuvat myös Ukrainan ensimmäiseen ladyyn, Olena Zelenskaan. Venäjän propaganda valehteli, että Ukrainan presidentin vaimo osti kalliin Bugatti Tourbillon -auton. Tavoitteena oli mustamaalata Ukrainan johtoa ennen Naton huippukokousta.

Muistutettakoon, että Venäjällä kansanedustajista ja propagandisteista on tullut olemattoman Z-runoilijan faneja, joka varasti runoja natseilta. Lisäksi Venäjän propaganda näytti videoita vihjaten Hersonin, Zaporižžjan ja Chasiv Yar:n valloittamisesta.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:22:36