Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainalaisetPakolaiset #Saksa #PysyväAsuminen #Työllisyys

04.07.2024 21:29

#UkrainalaisetPakolaiset #Saksa #PysyväAsuminen #Työllisyys
Lukuaika: 2 minuuttia

#UkrainalaisetPakolaiset #Saksa #PysyväAsuminen #Työllisyys

Yhä useammat ukrainalaiset pakolaiset, jotka löysivät turvapaikan Saksasta Venäjän hyökkäyksen jälkeen kaksi vuotta sitten, päättävät jäädä sinne pysyvästi. Vuonna 2022 vain 10 % Saksan ukrainalaispakolaisista suunnitteli jäävänsä sinne ikuisesti, kun taas vuonna 2024 tämä luku nousi 26 %:iin. Samaan aikaan Saksassa asuvat ukrainalaiset ilmaisevat yleisesti vähemmän halua palata kotiin verrattuna niihin, jotka ovat Puolassa.

Viimeisin “Ukrainan Äänen” kyselytutkimus vahvistaa tämän. Tutkimuksessa osallistuvat jatkuvasti EU-maissa asuvat ukrainalaiset pakolaiset. Viimeisimmät tiedot ovat peräisin helmikuulta 2024, eikä niitä ole vielä virallisesti julkaistu.

“Vuonna 2022, muutama kuukausi Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan, 58 % Saksassa asuvista ukrainalaispakolaisista ilmoitti olevansa valmis palaamaan kotimaahansa. Sen sijaan vuonna 2024 tämä luku laski 38 %:iin,” sanoi Kansainvälisten instituutioiden vertailu- ja siirtolaistutkimuskeskuksen johtaja Panu Poutvaara.

Hän kertoi, että vuoden 2024 kyselyssä kasvoi niiden ihmisten osuus, jotka haluavat asettua Ukrainaan ulkopuolelle. Vuonna 2022 vain 10 % ukrainalaispakolaisista ilmoitti tällaisesta aikomuksesta; vuonna 2024 tämä luku oli 26 %.

“Ukrainan Äänen” tekemä kysely osoitti merkittäviä eroja Saksassa ja muissa EU-maissa, erityisesti Puolassa, asuvien ukrainalaisten mielialoissa. Poutvaaran mukaan halu palata Ukrainaan on Puolassa asuvien ukrainalaisten keskuudessa huomattavasti suurempi kuin Saksassa.

Vuonna 2022 noin kaksi kolmasosaa Puolassa asuvista vastaajista ilmoitti haluavansa palata Ukrainaan. Helmikuussa 2024 tämä luku oli 44 %. Hänen mukaansa ukrainalaiset, jotka haluavat elää pysyvästi kotimaansa ulkopuolella, valitsevat enimmäkseen Länsi-Euroopan maat korkeampien palkkojen ja sosiaalietuuksien vuoksi.

Vaikka ukrainalaiset asteittain siirtyvät Saksan työmarkkinoille, prosessin nopeus on edelleen hidas. Suurin osa heistä on työllistynyt rakennusalalle, ravintola-alalle, puutarhanhoitoon ja talouspalveluihin. Samalla noin 25 % rekisteröidyistä työttömistä ukrainalaisista on korkeakoulututkinnon suorittaneita. Liittovaltion siirtolais- ja pakolaisviraston tilastojen mukaan noin 188 000 ukrainalaista osallistui integraatiokursseille vuosina 2022 ja 2023.

Viimeaikainen EWL-muuttoliikealustan tutkimus valottaa ukrainalaisten pakolaisten palkkatasoa ulkomailla. Tulokset osoittavat selkeästi, että Saksassa ja Alankomaissa työskentelevät ukrainalaiset siirtotyöläiset saavat huomattavasti suurempaa palkkaa kuin ne, jotka jäivät Ukrainaan.

Saksassa ukrainalaisten keskipalkka on 1 334 euroa kuukaudessa. Yli puolet (54 %) siellä työskentelevistä maanmiehistä ansaitsee 1 500–1 999 euroa netto kuukaudessa, kun taas vain 22 % saa alle 500 euroa. Alankomaissa tilanne on samanlainen: ukrainalaisten keskipalkka on 1 104 euroa. Noin 25 % siirtolaisista ansaitsee 1 000–1 499 euroa, kun taas toiset 25 % saavat alle 500 euroa. Nämä luvut eroavat merkittävästi Ukrainan keskipalkasta, joka on vain 19 000 grivnaa.

Muistutetaan, että vuonna 2023 noin 5 900 ukrainalaista sai Saksan passin. Tämä luku on vain 3 % kaikista kyseisenä ajanjaksona tapahtuneista kansalaistamisista.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:01:22