Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrainan erikoisoperaatio iski Tambovin ruutitehtaaseen ## #Ukraina #Venäjä #erikoisoperaatio #dronit #sota

04.07.2024 22:31

Ei audiota saatavissa.

# Ukrainan erikoisoperaatio iski Tambovin ruutitehtaaseen ## #Ukraina #Venäjä #erikoisoperaatio #dronit #sota
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrainan erikoisoperaatio iski Tambovin ruutitehtaaseen

## #Ukraina #Venäjä #erikoisoperaatio #dronit #sota

Ukrainan tiedustelupalvelu suoritti erikoisoperaation, jonka aikana aamulla 4. heinäkuuta yksi kamikaze-droni iski Tambovin ruutitehtaaseen Kotoskissa, Tambovin alueella, Venäjällä. Iskun seuraukset, vahinkojen laajuus ja tiedot vihollisen tappioista ovat vielä tarkentumassa. Venäjän viranomaiset kieltävät perinteisesti tehtaan vahingoittumisen.

“Ukrainska Pravdan” lähteiden mukaan operaation suorittivat Ukrainan sotilastiedustelupalvelun (GURO) tiedustelijat. Samaan aikaan Tambovin alueen kuvernööri Maksim Jegorov ilmoitti, että “molemmat dronit tuhottiin. Uhrit ja tuhot puuttuvat. Tilanne on hallinnassa.” Paikalliset asukkaat kuitenkin julkaisivat verkossa videoita, joissa näkyy yhden kamikaze-dronin osuma, joka johti räjähdykseen ja tulipaloon tehtaan alueella.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kyseiseen kohteeseen hyökätään. Tammikuun 19. päivänä 2024 GURO:n dronit iskivät jo tähän tehtaaseen. Tuolloin yksi kamikaze-droni räjähti lähellä ruutien sekoitushallia. Vastaavia hyökkäyksiä tapahtui myös marraskuussa 2023.

Tambovin ruutitehdas on yksi Venäjän suurimmista rakettivarusteiden tuotantolaitoksista. Siellä valmistetaan ammuksia ja ruutia pienaseisiin. Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alusta Ukrainaan tehdas on lisännyt tuotantoaan kolmanneksella. Yritys on ollut pakotteiden kohteena maaliskuusta 2023 alkaen.

Tällainen tehdas on laillinen sotilaallinen kohde Ukrainan asevoimien voiman tuhoamiseksi. Usein Venäjä kuitenkin tarkoituksella sijoittaa sotilaskohteita siviilialueiden lähelle hillitäkseen Ukrainan iskuja.

Ilmoitimme myös räjähdyksistä ja voimakkaasta tulipalosta Sevastopolissa, Fiolentin niemellä. Mitä tarkalleen paloi, ei ole vielä tiedossa. Sosiaalisen median raporttien mukaan räjähdykset tapahtuivat 4. heinäkuuta noin klo 15:10.

Muistutamme, että 23. kesäkuuta tilapäisesti miehitetyssä Krimissä kuultiin räjähdyksiä. Paikalliset kanavat raportoivat voimakkaista räjähdyksistä Sevastopolissa ja Balaklavassa. Lisäksi ilmoitettiin, että Venäjän ilmatorjunta toimi Jevpatorijan, Sakin, Bachchisarain ja Inkermanin alueilla.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa sekä kirjaudu Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:24:33