Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ukrainan terveysministeriö ohjeistaa sotavammoista kärsiviä ulkomaille hoitoon pääsemiseksi

04.07.2024 17:13

Ei audiota saatavissa.

# Ukrainan terveysministeriö ohjeistaa sotavammoista kärsiviä ulkomaille hoitoon pääsemiseksi
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ukrainan terveysministeriö ohjeistaa sotavammoista kärsiviä ulkomaille hoitoon pääsemiseksi

Ukrainan terveysministeriö on antanut ohjeita sotavammoista kärsiville kansalaisille, miten he voivat hakeutua hoitoon ulkomaille. Tällä hetkellä yli 30 maata tarjoaa kyseistä palvelua. Prosessi alkaa perhelääkäriltä saadulla lähetteellä ja hakemuksen jättämisellä. Hoito on maksutonta.

Terveysministeriö on ilmoittanut, että yhteistyössä Euroopan komission, WHO:n ja muiden kumppaneiden kanssa järjestetään evakuointilentoja sotavammoista kärsiville ukrainalaisille hoitoa ja kuntoutusta varten ulkomailla. Yhteistyön ansiosta on evakuoitu jo yli 5 000 ukrainalaista, joista noin 700 on lapsia.

Sotavammoista kärsivien joukossa on potilaita, joilla on miina- ja räjähdevammoja sekä proteesin tarvetta. Ohjelman piiriin kuuluvat myös syöpäpotilaat. Potilaita ohjaa hoitoon ulkomaille hoitava tai perhelääkäri ennalta määrättyjen kriteerien perusteella. Kriteerien täyttämiseksi tulee pyytää lääkäriltä täytetty lomake nro 027/o “Ambulatorisen (sairaala)potilaan lääketieteellinen kortti”.

Evakuointiprosessin mukaisesti Ukrainan terveysministeriö varmistaa tiedot ja tiedottaa Euroopan komission hätätilanteiden hallintajärjestelmän kautta EU-maita ja Euroopan talousalueen maita ukrainalaisten evakuointitarpeesta. Kumppanit vastaanottavat pyynnön ja tekevät ehdotuksia kansalaisten evakuoinnista. Kriteerit ulkomaille hoitoon lähettämisestä löytyvät terveysministeriön virallisilta verkkosivuilta.

Tällä hetkellä toimii useita reittejä ulkomaille hoitoon evakuointia varten:

– Alueellisen terveysosaston kautta
– Henkilökohtaisen hakemuksen jättämisellä terveysministeriön sivustolla “Kansalaiset”-osiossa
– Sotilashenkilöstön osalta evakuointihakemus tehdään Ukrainan lääkintäjoukkojen komentajan kautta

Nykytilanteessa yli 30 maata on ottanut vastaan ukrainalaisia hoitoon, mukaan lukien Saksa, Norja, Latvia, Liettua, Puola, Ranska, Italia, Tanska, Ruotsi, Belgia, Espanja ja Alankomaat. Eniten potilaita ovat vastaanottaneet:

– Saksa – 1 230 henkilöä
– Puola – 426 henkilöä
– Norja – 373 henkilöä

Aiemmin terveysministeriö ilmoitti, ettei sotilaslääkintälaitoksen konsiiliumlausuntoa enää tarvita evakuointia varten. Sen sijaan hoitava sairaala, jossa Ukrainan puolustaja on hoidossa tai kuntoutuksessa, aloittaa ja määrittelee ulkomaille hoitoon lähettämisen tarpeen. Sairaala myös valmistaa tarvittavat asiakirjat.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:04:14