Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #Ukrainan tilanne #Venäjä #sota #ChasivYar

04.07.2024 11:18

Ei audiota saatavissa.

#Ukrainan tilanne #Venäjä #sota #ChasivYar
Lukuaika: < 1 minuutti

#Ukrainan tilanne #Venäjä #sota #ChasivYar

Ukrainan joukot vetäytyivät osasta Chasiv Yaria Donetskin alueella

Ukrainan asevoimat ovat vetäytyneet Chasiv Yarin “Kanal”-mikroalueelta Donetskin alueella. Alueella sijaitsevat Ukrainan asevoimien asemat tuhoutuivat. Tämän vahvisti OSUV “Khorytsian” tiedottaja Nazar Voloshin 4. heinäkuuta televisiolähetyksessä. Voloshinin mukaan mikroalueen hallussapito ei ollut järkevää, ja Ukrainan puolustajien asemat siellä olivat tuhoutuneet.

“Mikroalue ‘Kanal’, jonne vihollinen saapui, oli tietysti epäkäytännöllistä pitää hallussa, koska se vaaransi sotilaiden hengen ja terveyden. Puolustajiemme asemat olivat tuhoutuneet. Komentajat päättivät vetäytyä paremmin suojatuille ja valmistelluille asemille”, Voloshin totesi.

Hän lisäsi, että vihollinen ei ole lopettanut aktiivisia taistelutoimia. Pelkästään Chasiv Yarin alueella kirjattiin 238 hyökkäystä vuorokauden aikana. Tiedottajan mukaan suurin osa hyökkäyksistä kohdistui Chasiv Yarin eteläosaan.

DeepState-kartta

Venäjän eteneminen Chasiv Yarin alueella

DeepState-projekti ilmoitti 3. heinäkuuta yöllä, että venäläiset olivat vallanneet täysin tuhotun “Kanal”-mikroalueen. Tämä alue – joka tunnetaan myös nimellä “Uusi” – on erotettu kaupungin suurimmasta osasta “Siverskyi Donets-Donbass” -kanavalla, jota Ukrainan asevoimat tällä hetkellä puolustavat. Taistelut mikroalueesta alkoivat jo huhtikuun alussa 2024, kun aggressori hyökkäsi koko rintamalla länteen Bahmutista.

“Jatkuva pysyminen raunioissa ja logistiikkaongelmat vain lisäävät tappioita, joten vetäytyminen mikroalueelta on looginen, vaikkakin vaikea päätös. ‘Kanalin’ hallussapito oli hyödyllistä, kun vihollinen oli lähestymässä”, DeepState-analyytikot totesivat.

ISW-analyytikot ovat aiemmin todenneet, että Venäjä aikoo käyttää hyökkäystä Toretskiin edetäkseen joko Chasiv Yarin tai Avdiivkan suunnalla.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voitte myös liittyä Patreoniin lukeaksenne blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:29:51