Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #UkrainanMobilisaatio #UkrainanArmeija #Varustelu #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 08:41

Ei audiota saatavissa.

#UkrainanMobilisaatio #UkrainanArmeija #Varustelu #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

#UkrainanMobilisaatio #UkrainanArmeija #Varustelu #Ukraina #Venäjä

Ukraina mobilisoi ja perustaa kymmenen uutta prikaatia, mutta aseistaminen viivästyy

Ukraina on aloittanut kymmenen uuden prikaatin muodostamisen osana laajempaa mobilisaatio-ohjelmaa. Kuitenkin, aseistaminen näille uusille yksiköille on kohdannut haasteita johtuen länsimaiden avun viivästymisestä. Sotilaskaluston hidas saapuminen rintamalle vaikeuttaa Ukrainan puolustusstrategiaa.

Tämä käy ilmi Sotatutkimusinstituutin (ISW) raportista. Analyytikot korostavat, että ajantasainen ja riittävä länsimaiden turvallisuusapu on edelleen ratkaiseva tekijä, joka määrittää, milloin ja missä mittakaavassa Ukrainan asevoimat (ZSU) voivat haastaa vihollisen aloitetta taistelukentällä ja toteuttaa merkittäviä vastahyökkäysoperaatioita tulevaisuudessa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on todennut, että Ukrainan joukoilla on parempi tilanne elävän voiman suhteen kuin muutama kuukausi sitten. Hän kuitenkin myönsi, että Ukrainan kyky toteuttaa tulevia vastahyökkäyksiä riippuu prikaatien varustamisesta raskaalla kalustolla, kuten taistelupanssarivaunuilla, panssaroiduilla miehistönkuljetusvaunuilla, tankeilla ja raskaalla tykistöllä. Analyytikot arvioivat, että kyseessä on vähintään kymmenen uutta prikaatia.

Lähellä Chasiv Yaria toimivan ukrainalaisen prikaatin komentaja antoi samanlaisen arvion taktisesti. Hänen mukaansa sotilaat tarvitsevat toiminta-alueellaan enemmän ammuksia kuin elävää voimaa.

Zelenskyi myönsi, että sotilaskaluston saapuminen rintamalle kestää liian kauan. Hidas amerikkalaisen turvallisuusavun saapuminen vaikeuttaa Ukrainan pyrkimyksiä varustaa reserviprikaatit riittävän hyvin, jotta ne voitaisiin ottaa mukaan puolustusoperaatioihin.

Ukrainalaiset tiedotusvälineet korostavat jatkuvasti materiaalisten resurssien puutetta uusien prikaatien varustamiseksi. Nykyiset raportit osoittavat, että aseistuksen hidas toimitus asettaa uusien prikaatien varustamisen kyseenalaiseksi.

Analyytikot korostavat, että Ukrainan kyky toteuttaa merkittäviä operatiivisia vastahyökkäyksiä valitsemallaan hetkellä on ratkaisevan tärkeää, jotta sota ei pitkittyisi. Länsimaisen turvallisuusavun odottamiseen ei ole aikaa eikä joustavuutta. Venäjän joukot pyrkivät käyttämään aloitetta taistelukentällä pakottaakseen Ukrainan käyttämään elävää voimaa ja kalustoa nykyisiin puolustusoperaatioihin, estäen näin sen mahdollisuudet koota tarvittavia resursseja ja henkilökuntaa aloitettaakseen oman hyökkäyksensä.

Ukraina on noussut suurimmaksi aseiden tuojaksi Euroopassa

Vuoden 2019-2023 aikana Ukraina sijoittui maailman neljänneksi suurimmaksi aseiden tuojaksi. Euroopan tasolla Ukraina on ensimmäisellä sijalla. Ukrainan osuus maailmanlaajuisesta aseiden tuonnista on 4,9 %.

Tämä käy ilmi Tukholman kansainvälisen rauhantutkimusinstituutin (SIPRI) vuosiraportista. Aseiden ostojen määrässä Ukrainan ohittivat vain Intia (9,8 % maailmanlaajuisesta volyymista), Saudi-Arabia (8,4 %) ja Qatar (7,6 %). Raportissa todetaan, että Euroopan 43 maasta 39 on lisännyt puolustusmenojaan Ukrainan sodan seurauksena.

Muistutuksena, Ukrainassa on aloittanut toimintansa yhteinen panssaroitujen ajoneuvojen korjaus- ja tuotantolaitos Rheinmetallin kanssa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 15:25:12