Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > ## #UkrainaVenäjä Vovchanskin taistelut kiihtyvät: Venäjän joukot eivät anna periksi ### Tilanne rintamalla

04.07.2024 20:39

## #UkrainaVenäjä Vovchanskin taistelut kiihtyvät: Venäjän joukot eivät anna periksi ### Tilanne rintamalla
Lukuaika: < 1 minuutti

## #UkrainaVenäjä Vovchanskin taistelut kiihtyvät: Venäjän joukot eivät anna periksi

Venäläiset joukot eivät lopeta yrityksiään vallata kokonaan Vovchansk. He suorittavat intensiivisiä hyökkäyksiä saavuttaakseen tämän tavoitteen. Rintamalla on havaittu merkittävää hyökkäystoiminnan lisääntymistä Kupjanskin ja Limanin suunnilla.

Tietojen mukaan, jotka tiedustelu-upseeri Vitali Lytvyn, Ukrainan kansalliskaartin “Rubiž”-prikaatista, jakoi televisiomaratonin aikana, tietyillä suunnilla on huomattavasti lisääntynyt taistelukosketusten määrä.

“Kyseessä ovat Makiivka, Spírne ja Chasiv Yar. Näillä suunnilla taistelukosketusten ja vihollisen hyökkäystoiminnan määrä on kasvanut viime aikoina”, Lytvyn kertoi.

Lytvynin mukaan taistelut jatkuvat Harkovan suunnalla Vovchanskin lähistöllä. Vihollinen suorittaa rintamahyökkäyksiä suurella henkilöstömäärällä ja operatiivis-taktisen ilmailun tuella.

Lytvyn kertoi, että vihollinen käyttää merkittävää määrää ohjattuja pommituksia, jos he eivät pysty valtaamaan Ukrainan asevoimien (ZSU) asemaa. Tällöin Venäjän joukot tuhoavat Ukrainan sotilaiden asemat massiivisilla ilmaiskuilla.

Venäläiset joukot jatkavat Vovchanskin intensiivistä hyökkäämistä, tuoden paikalle erikoisjoukkoja ja iskien massiivisesti Ukrainan asemiin. Lytvyn korosti kuitenkin, että Vovchansk ei ole ainoa aktiivisten taistelujen alue. Myös Chasiv Yar, Limanin ja Kupjanskin suunnat ovat tärkeitä. Lypetsi-alueella vihollinen yrittää jälleen hyökätä puolustusvoimien yksiköihin massiivisten ilmaiskujen jälkeen.

“Kun he törmäävät vastarintaan, he käyttävät poltetun maan taktiikkaa – he pudottavat suuren määrän räjähteitä puolustusvoimien taistelijoiden päälle. Alueella on ollut massiivisia ilmaiskuja ja tykistöiskuja, ja nyt he lähettävät jälleen jalkaväkensä hyökkäystoimiin. Mutta tällä suunnalla vihollinen ei ole onnistunut, meidän yksiköt pitävät asemansa eivätkä anna vihollisen edetä syvemmälle Harkovan alueelle tai Lypetsi-kylään”, Lytvyn kertoi.

### Tilanne rintamalla

OSU “Hortytsia” tiedottaja Nazar Voloshin vahvisti, että Ukrainan joukot ovat vetäytyneet osasta Chasiv Yaria Donetskissa. Kyseessä on “Kanaali” -mikroalue, jonka asemat miehittäjät tuhosivat. Voloshinin mukaan tämän alueen pitäminen ei ollut järkevää.

Institute for the Study of War (ISW) -instituutin mukaan Ukraina muodostaa vähintään kymmenen uutta prikaatia mobilisaation myötä. On kuitenkin mahdollista, että kumppaneiden viivästyneen avun vuoksi prikaatit eivät saa tarvittavaa aseistusta, sillä sotilaskalusto saapuu rintamalle liian hitaasti.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 14:58:44