Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Valerij aloittaa tehtävänsä Lontoossa ### Miksi ei matkustanut Britanniaan aikaisemmin?

04.07.2024 14:17

Ei audiota saatavissa.

# Valerij aloittaa tehtävänsä Lontoossa ### Miksi ei matkustanut Britanniaan aikaisemmin?
Lukuaika: < 1 minuutti

# Valerij Zalužnyj aloittaa tehtävänsä Lontoossa

Valerij Zalužnyj, entinen Ukrainan asevoimien ylipäällikkö, joka nimitettiin suurlähettilääksi Isoon-Britanniaan erottamisensa jälkeen, on vihdoin matkustanut Lontooseen. Tämä tapahtui lähes puoli vuotta hänen uuden tehtävänsä nimityksen jälkeen. Pian Zalužnyj voi aloittaa uudet velvollisuutensa.

“Valerij Zalužnyj matkusti 3. heinäkuuta Isoon-Britanniaan ja aloittaa pian Ukrainan suurlähettilään tehtävänsä”, raportoi lehti.

Maailmanpolitiikan instituutin hallituksen puheenjohtaja Viktor Shlinchak ilmoitti Facebookissa, että entinen Ukrainan asevoimien ylipäällikkö matkusti Lontooseen vasta torstaina. “Tänään (4. heinäkuuta) klo 11.55 Valerij Zalužnyj ylitti Ukrainan rajan Kraakovetsin rajanylityspisteen kautta. Diplomaatin uran alku. Toivotetaan hänelle onnea!”, hän kirjoitti.

### Miksi Zalužnyj ei matkustanut Britanniaan aikaisemmin?

Valerij Zalužnyj ei lähtenyt Britanniaan aloittaakseen työnsä Ukrainan suurlähettiläänä, vaan jäi Kiovaan todennäköisesti valmistautuakseen uusiin tehtäviinsä. Hänen oli parannettava kielitaitojaan ja mahdollisesti käydä valmistautumiskursseja.

Kansanedustaja Oleksandr Merežko kertoi, että Zalužnyj ei lähtenyt heti, koska presidentin kanslia viivytti hänen viisuminsa myöntämistä. On kuitenkin syytä muistaa, että Valerij Zalužnyj on suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisissä suhteissa.

Presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoitti Zalužnyjn erovahvistuksen terveydellisistä syistä 8. toukokuuta 2024. Seuraavana päivänä presidentti ilmoitti, että kenraali matkustaa Lontooseen suurlähettilääksi.

On esitetty spekulaatioita, että Zalužnyjn ero ja nimitys suurlähettilääksi saattaisi liittyä hänen mahdollisiin presidenttiambitioihinsa, sillä hänellä on korkea luottamusindeksi ukrainalaisten keskuudessa. Joidenkin mielestä nimitys diplomaattitehtäviin Lontoossa on “kunniallinen karkotus”. On kuitenkin huomattava, että Zalužnyj ei itse ole kommentoinut presidenttiambitioitaan, ja hänen lähipiirinsä mukaan hän ei pidä politiikasta.

Presidentti Zelenskyi on aiemmin todennut, että ero asevoimista oli Zalužnyjn oma toive ja että hän uskoo kenraalin vahvistavan maiden välisiä suhteita diplomatian parissa Lontoossa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin ja lukea blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:50:06