Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Valerij saapui Lontooseen lähes puoli vuotta nimityksensä jälkeen #Ukraina #Venäjä #Diplomatia #Zaluzhny #Lontoo Miksi viivästyi matkallaan Britanniaan? Zaluzhnyn tausta ja tilanne

04.07.2024 13:40

# Valerij saapui Lontooseen lähes puoli vuotta nimityksensä jälkeen #Ukraina #Venäjä #Diplomatia #Zaluzhny #Lontoo Miksi viivästyi matkallaan Britanniaan? Zaluzhnyn tausta ja tilanne
Lukuaika: < 1 minuutti

# Valerij Zaluzhny saapui Lontooseen lähes puoli vuotta nimityksensä jälkeen

#Ukraina #Venäjä #Diplomatia #Zaluzhny #Lontoo

Kolmisen kuukautta sen jälkeen, kun hänet nimitettiin Ukrainan suurlähettilääksi Iso-Britanniaan, entinen Ukrainan asevoimien ylipäällikkö Valerij Zaluzhny on viimein saapunut Lontooseen. Tämä tapahtui lähes puoli vuotta sen jälkeen, kun hänet nimitettiin uuteen virkaansa.

Valerij Zaluzhny matkusti Britanniaan keskiviikkona 3. heinäkuuta. Nyt hän voi vihdoin aloittaa uudet tehtävänsä suurlähettiläänä.

### Miksi Zaluzhny viivästyi matkallaan Britanniaan?

Valerij Zaluzhny ei matkustanut Britanniaan heti nimityksensä jälkeen, vaan jäi Kiovaan valmistelemaan uusia tehtäviään. Hänellä oli mahdollisesti tarve parantaa kielitaitoaan ja suorittaa valmistavia kursseja. Tämän kertoi Ukrainan parlamentin ulkoasiain- ja parlamentaarisen yhteistyön komitean puheenjohtaja Aleksandr Merežko.

Toisaalta anonyymit Telegram-kanavat, jotka väittävät olevansa lähellä Ukrainan presidentin toimistoa, ovat raportoineet, että presidentin toimisto asetti Zaluzhnyn tielle tahallisia esteitä, kuten viivästyttämällä viisumin myöntämistä.

### Zaluzhnyn tausta ja tilanne

Valerij Zaluzhnylla on maisterin tutkinto kansainvälisistä suhteista. Presidentti Volodymyr Zelenskyi allekirjoitti 8. toukokuuta 2024 asetuksen, jolla Zaluzhny vapautettiin asevoimien ylipäällikön tehtävistä terveydellisistä syistä. Seuraavana päivänä presidentti ilmoitti, että kenraali lähtee Lontooseen suurlähettilääksi.

On spekuloitu, että Zaluzhnyn vapauttaminen tehtävistään ja nimitys suurlähettilääksi voisi liittyä siihen, että hän olisi voinut olla vahva kilpailija Zelenskyille mahdollisissa presidentinvaaleissa. Sosiaalisten kyselyiden mukaan Zaluzhnylla ja sotilastiedustelupalvelun johtajalla Kyrylo Budanovilla on korkeampi luottamusindeksi ukrainalaisten keskuudessa kuin nykyisellä presidentillä Volodymyr Zelenskyillä. Joidenkin mukaan Zaluzhnyn diplomaatin tehtävä on “kunniallinen karkotus Lontooseen”. Zaluzhny ei ole kuitenkaan koskaan ilmaissut presidenttihaaveitaan, ja hänen lähipiirinsä mukaan hän ei pidä politiikasta.

Presidentti Zelenskyi on aiemmin todennut, että Zaluzhny itse halusi erota asevoimien palveluksesta ja että hän uskoo kenraalin vahvistavan maiden välisiä suhteita diplomaatin tehtävissä Lontoossa.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 12:02:17