Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän hyökkäys Dniproon 3. heinäkuuta: Uhrien määrä noussut seitsemään #Ukraina #Venäjä #Dnipropetrovsk #hyökkäys

04.07.2024 22:09

Ei audiota saatavissa.

# Venäjän hyökkäys Dniproon 3. heinäkuuta: Uhrien määrä noussut seitsemään #Ukraina #Venäjä #Dnipropetrovsk #hyökkäys
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän hyökkäys Dniproon 3. heinäkuuta: Uhrien määrä noussut seitsemään

#Ukraina #Venäjä #Dnipropetrovsk #hyökkäys

Dnipron aamuinen hyökkäys 3. heinäkuuta on vaatinut lisää uhreja. Venäläisten miehittäjien hyökkäyksen seurauksena kuolleiden määrä on noussut seitsemään. Sairaalassa menehtyi vielä yksi nainen, joka sai vammoja eilisen raketti-iskun aikana. Aiemmin tiedettiin kuudesta kuolleesta ja 55 loukkaantuneesta.

Dnipropetrovskin alueellisen valtionhallinnon (OVA) johtaja Serhi Lysaak kertoi asiasta. Hänen mukaansa lääkärit taistelivat potilaan elämästä, mutta valitettavasti vammat osoittautuivat yhteensopimattomiksi elämän kanssa.

“58-vuotias nainen kuoli sairaalassa. Hän sai vammoja eilisessä venäläisten hyökkäyksessä Dniproon. Lääkärit tekivät kaikkensa, mutta vammat olivat liian vakavia”, Lysaak kirjoitti.

Dnipropetrovskin OVA:n johtaja vahvisti, että 4. heinäkuuta kello 20:26 mennessä venäläisten hyökkäyksessä Dniproon kuolleiden määrä oli noussut seitsemään.

Hyökkäys Dniproon 3. heinäkuuta
Muistutuksena, Venäjä hyökkäsi Dniproon aamulla 3. heinäkuuta raketeilla ja miehittämättömillä lennokeilla. Kello 8:15 Dnipropetrovskin alueella julistettiin ilmahälytys. Puolen tunnin kuluttua Dniprossa kuultiin räjähdyksiä, joita seurasi uusia hyökkäyksiä. Iskun seurauksena kärsivät asuinalueet, sairaalat, koulut, päiväkodit ja kauppakeskus. Dnipron pormestari Borys Filatov julisti 4. heinäkuuta surupäiväksi Dniprossa.

Ukrainan ilmavoimien komentajan Mykola Oleštšukin mukaan vihollinen iski kolmella Iskander-K-maasta laukaistavalla risteilyohjuksella, neljällä ohjatulla X-59-lentokoneohjuksella ja viidellä Shahed-tyyppisellä hyökkäyslennokilla. Kenraalin mukaan iskun pääsuunta oli Dnipropetrovskin alue. Ilmapuolustajat onnistuivat ampumaan alas kaikki maalit lukuun ottamatta kahta Iskander-K-risteilyohjusta.

Myöhemmin Lysaak kertoi, että 3. heinäkuuta Dniproon kohdistuneen iskun seurauksena haavoittuneiden määrä kasvoi 58:aan, ja sairaalassa kuoli 60-vuotias nainen, joka sai vammoja kaupungin iskussa. Myös pelastajat löysivät naisen ruumiin talon raunioista Dniprossa, johon vihollinen iski perjantaina 28. kesäkuuta. Tämä oli kolmas uhri kyseisessä iskussa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin ja lukea blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:17:10