Eilen yhteensä 88810 latausta

20288 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän Hyökkäys Ukrainan Talouteen ## #Ukraina #Venäjä #Kertšensilta #Luonnonvarat ### Hyökkäykset Kertšensillalle

04.07.2024 16:06

# Venäjän Hyökkäys Ukrainan Talouteen ## #Ukraina #Venäjä #Kertšensilta #Luonnonvarat ### Hyökkäykset Kertšensillalle
Lukuaika: < 1 minuutti

# Venäjän Hyökkäys Ukrainan Talouteen

## #Ukraina #Venäjä #Kertšensilta #Luonnonvarat

Venäjä käyttää Kertšensiltaa kuljettaakseen varastettuja luonnonvaroja miehitetyiltä Ukrainan alueilta. Erityisesti miehittäjät vievät rautamalmia, hiiltä, titaania, uraania ja muita arvokkaita resursseja. Tämä on osa Venäjän strategiaa, joka pyrkii tuhoamaan Ukrainan talouden.

Iso-Britannian puolustusministeriö on raportoinut asiasta viestissään X:ssä (Twitter). Raportissa todetaan, että Ukrainan viranomaiset ovat jo pitkään informoineet Venäjän harjoittamasta resurssivarkaudesta. Ukrainassa on suuria rautamalmin, hiilen, titaanin, uraanin, mangaanin, kullan ja litiumin esiintymiä. Nämä resurssit ovat erittäin tarpeellisia Venäjälle, joka pyrkii heikentämään Ukrainan taloutta estämällä pääsyn näihin luonnonvaroihin ja tuhoamalla infrastruktuuria.

Britannian tiedustelupalvelun mukaan yksi syy, miksi Venäjä parantaa kuljetusverkostoja miehitetyillä Ukrainan alueilla, on se, että se haluaa lisätä Ukrainan luonnonvarojen hyödyntämistä. Venäläinen miehityshallinnon virkamies Zaporižžjan alueella on aiemmin todennut, että maantie- ja rautatieyhteyksien modernisointi ja rakentaminen Venäjälle parantaa logistiikkaa sekä sotilaallisiin tarpeisiin että viljan ja luonnonvarojen vientiin.

“Etelässä DniproRudnon lähettyvillä Zaporižžjan alueella Venäjä jatkaa luonnonvarojen hyödyntämistä kuljettaen malmia rautateitse. Junat kulkevat Krimin kautta Kertšensillan yli Venäjälle. Tämä toiminta on riskialtista, sillä junat liikkuvat alueilla, joilla toimii ukrainalaisia partisaaneja, jotka ovat jo ottaneet vastuun hyökkäyksistä”, korostetaan Britannian puolustusministeriössä.

### Hyökkäykset Kertšensillalle

Laittomasti rakennettu Kertšensilta on kärsinyt vahinkoja ainakin kahdesti. Lokakuussa 2022 sillalla tapahtui räjähdyksiä, jotka aiheuttivat merkittäviä tuhoja. Ukrainan turvallisuuspalvelun (SBU) johtaja Vasyl Maliuk ilmoitti, että kyseessä oli hänen erikoisjoukkojensa operaatio.

Lisäksi heinäkuussa 2023 Kertšensilta joutui meridroonien Sea Baby -hyökkäyksen kohteeksi, mikä tuhosi kaksi siltaosaa. SBU:n johtaja vahvisti myös tämän hyökkäyksen taustalla olleen erikoisjoukkoja. Pääkuljetusreitti Krimiltä, jota hyökkääjävaltio käyttää, on rakennettu seismisesti aktiiviselle alueelle, missä sijaitsevat aktiiviset mutavulkaanit. Tämä voi johtaa siihen, että jopa vähäinen isku voi romahduttaa rakenteen kokonaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:20:44