Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Venäjän Iskujen Voimistuminen Ukrainaan Keväällä

04.07.2024 09:48

Ei audiota saatavissa.

# Venäjän Iskujen Voimistuminen Ukrainaan Keväällä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Venäjän Iskujen Voimistuminen Ukrainaan Keväällä

Venäjä on kevään aikana voimistanut iskuja Ukrainan alueelle, mikä on johtanut siviiliuhrien määrän huomattavaan kasvuun ja siviili-infrastruktuurin laajamittaiseen tuhoutumiseen. Toukokuussa kuolleiden määrä nousi vähintään 436 henkilöön, mikä on suurin luku vuoden aikana. Lisäksi 1760 ihmistä loukkaantui.

YK:n ihmisoikeusvalvontamission (MMPU) tiedot kattavat ajanjakson 1. maaliskuuta – 31. toukokuuta 2024 ja raportti julkaistaan 9. heinäkuuta.

“Toukokuussa siviiliuhrien määrä oli suurin lähes vuoteen. Kevään taistelut aiheuttivat hirvittäviä menetyksiä siviiliväestölle, erityisesti Harkovassa ja Harkovan alueella”, totesi MMPU:n johtaja Danielle Bell.

Bellin mukaan jatkuvat pommitukset ovat johtaneet ihmisten traagiseen kuolemaan, väestön siirtymiseen ja rakennusten sekä yritysten tuhoutumiseen. YK:n tarkkailijat ovat dokumentoineet venäläisten käyttäneen voimakkaita pommeja ja ohjuksia sekä vähintään viisi tapausta, joissa hyökkäykset kohdistuivat samaan paikkaan pelastushenkilöstön saavuttua paikalle.

Venäjän joukot aloittivat keväällä suurimman kampanjan kriittisen energiainfrastruktuurin kohteisiin, mikä on jättänyt miljoonat ihmiset ympäri Ukrainaa ilman sähköä. Bellin mukaan venäläisten pommitukset ovat vaikuttaneet vedenjakeluun, matkapuhelinverkkoon ja internetin saatavuuteen sekä julkisen liikenteen toimintaan.

“Hyökkäysten täydellinen vaikutus energiainfrastruktuuriin selviää vasta ensi talvena, kun Ukrainan alentuneet energiakapasiteetit jättävät monet ihmiset ilman lämmitystä ja muita elintärkeitä palveluja”, Bell painotti.

Viimeisimmät Venäjän iskut Ukrainaan
Venäjä terrorisoi päivittäin Ukrainan siviiliväestöä drooneilla ja ohjuksilla. Esimerkiksi 3. heinäkuuta aamulla Venäjä hyökkäsi Dneproon ohjuksilla ja drooneilla. Iskujen seurauksena vahingoittuivat asuinalueet, sairaalat, koulut, päiväkodit ja ostoskeskus. Torstai-aamuun mennessä 4. heinäkuuta tiedettiin kuudesta kuolleesta tämän hyökkäyksen seurauksena.

Samoin 3. heinäkuuta Venäjän joukot iskivät jälleen Harkovaan. Vihollinen kohdisti ohjattuja lentopommeja Kiovan alueelle. Hyökkäys tuhosi kaksi yksityistä taloa. Neljä henkilöä loukkaantui, joista yksi lapsi, joka pelastettiin raunioista.

Torstain vastaisena yönä, 4. heinäkuuta, miehittäjät lähettivät 22 Shahed-dronea Ukrainaan. Ilmapuolustus ampui alas 21 dronea Kiovan, Tšernihivin, Žytomyrin, Sumin, Dnipropetrovskin ja Poltavan alueilla.

Yksi droneista, jota ei onnistuttu ampumaan alas, osui Tšernihivin alueella yhteen kohteeseen. Ilman sähkönsaantia jäi 5963 kuluttajaa. Energiayhtiöt työskentelevät sähkönjakelun palauttamiseksi.

Kommentoikaa tätä artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:38:52