Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Viktor Orbanin matka Kiovaan: Rauhan etsintää vai turhaa vaivannäköä? #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 22:01

# Viktor Orbanin matka Kiovaan: Rauhan etsintää vai turhaa vaivannäköä? #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Viktor Orbanin matka Kiovaan: Rauhan etsintää vai turhaa vaivannäköä? #Ukraina #Venäjä

Unkarin pääministeri Viktor Orban vieraili Kiovassa 2. heinäkuuta pyrkimyksenään saada Ukraina lopettamaan tulituksen. Presidentti Zelenskyi kuitenkin kieltäytyi tästä ehdotuksesta. Orbanin tiimi julkaisi muutamassa päivässä “korkeataiteellisen” videon tästä 24 tunnin matkasta Ukrainan pääkaupunkiin. Lyhytelokuvassa kuvataan Orbanin autosaattuetta, öisiä rajanylityksiä, aamunkoiton maisemia Kiovasta ja kolmen tunnin neuvotteluja Zelenskyin kanssa.

Orban jakoi lähes hollywoodmaisen elokuvan Twitterissä ja nimesi sen “Matka rauhan puolesta”. On kuitenkin selvää, että tulitaukoon on vielä pitkä matka, eikä yksi Orbanin matka todennäköisesti muuta Kremlin sotaisaa asennetta, joka tähtää Ukrainan valtiollisuuden tuhoamiseen ja maanvaltausten lisäämiseen.

Videossa nähdään Orbanin autosaattue ylittämässä rajan Beresurányn (Unkari) ja Luhankan (Ukraina) välisestä rajanylityspisteestä, säestettynä uhkaavalla musiikilla ja tekstillä “Rauhan matka”. Yön kuvat vaihtuvat aamunkoittoon ja oranssiin auringonnousuun, jota seuraa kohtaus, jossa lukee “2100 km” – ilmeisesti se matka, jonka Orban joutui kulkemaan päästäkseen Kiovaan. Kuvissa näkyy Kiovan maamerkkejä, Unkarin suurlähetystö ja kultakupolinen Kiova, Sofia-aukio ja lopulta Mariinski-palatsi – Ukrainan hallinnon virallinen residenssi.

Kolmen tunnin neuvottelut Zelenskyin kanssa, lähikuvat johtajien kasvoista, lehdistötilaisuus, kahvitauko ja valitettavasti jälleen paluumatka. 24 tunnin uuvuttava matka, johon sisältyi jopa renkaan vaihto ja paluu samaa rajanylityspistettä kautta. Videon lopun sävy viittaa siihen, ettei Orbanin rauhansuunnitelma toiminut. On kuitenkin mainittava, että Orban suuntaa seuraavaksi Moskovaan tapaamaan Putinia. Toivottavasti Orbanin seuraavan kiehtovan rauhanmatkan video julkaistaan myöhemmin hänen sosiaalisen median kanavissaan.

Orbanin tulitaukosuunnitelman toimimattomuus

On muistettava, että Orban vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa Venäjän täysimittaisen sodan aikana. Hän kehotti Zelenskyitä pyrkimään rauhaan tulitauon avulla, mikä ei ole toiminut sitten vuoden 2014, kun Venäjän joukot miehittivät Krimin ja Donbassin, väittäen ettei “Venäjän joukkoja ole siellä”.

Presidentti Zelenskyi totesi Orbanille, että tulitaukoon tarvitaan “hyvin selkeä suunnitelma”, jotta Venäjä ei voisi käyttää tätä aikaa hyväkseen uuteen hyökkäykseen. Zelenskyi myös huomautti, että Ukraina ja maailma ovat vuosia yrittäneet neuvotella rauhasta Venäjän kanssa, mutta Venäjä on jatkuvasti rikkonut nämä sopimukset.

Myös Yhdysvalloilla ja Natolla on oma kantansa Ukrainan sodan päättämiseen: Venäjän on täysin poistuttava kansainvälisesti tunnustetuilta Ukrainan alueilta. Jokaisen valtion, jolla on vaikutusvaltaa Moskovaan tai joka voi edistää rauhaa Ukrainassa, on tehtävä kaikkensa Venäjän joukkojen pois vetämiseksi Ukrainasta. Yhdysvallat ja Nato pitävät tätä ainoana oikeana tienä kohti rauhaa.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:10:35