Eilen yhteensä 88810 latausta

20290 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Xena: Sota-ajan Prinsessa ja Hänen Vaikuttava Perintönsä

04.07.2024 06:47

#Xena: Sota-ajan Prinsessa ja Hänen Vaikuttava Perintönsä
Lukuaika: 2 minuuttia

#Xena: Sota-ajan Prinsessa ja Hänen Vaikuttava Perintönsä

Kulttisarja “Xena: Sota-ajan prinsessa” oli merkittävä osa monen nuoren elämää 90- ja 00-luvuilla. Sarja kertoi rohkeasta soturiprinsessa Xena, joka taisteli muinaisten hirviöiden ja kreikkalaisen mytologian jumalien vihaa vastaan. Hänen rinnallaan seikkaili maalaistyttö Gabrielle, joka osoittautui yhtä urheaksi ja hyväsydämiseksi.

Viime aikoina on selvinnyt, että sarjan tuotantoyhtiö harkitsi Xenan ja Gabriellen suhteen kehittämistä romanttiseksi. Kyseessä oli kuitenkin nuorelle, alle 16-vuotiaalle yleisölle suunnattu sarja, joten tätä rakkaustarinaa ei koskaan selkeästi esitetty.

Xena esiteltiin ensimmäisen kerran uudistetussa ja suositussa “Hercules: The Legendary Journeys” -sarjassa. Kun Herculeksen seikkailut nousivat suureen suosioon, Renaissance Pictures -studio päätti antaa Xenalle oman sarjan. Upea uusiseelantilainen näyttelijä Lucy Lawless näytteli Xenaa. Sarjan käsikirjoittaja ja vastaava tuottaja Steven L. Sears kertoi, että studion oli vaikea päättää, olisiko Xenan ja Gabriellen suhteen pitänyt olla romanttinen.

Xenan taustatarina oli synkkä. Lapsuudessaan ja nuoruudessaan hän oli kokenut suurta tragediaa ja muuttunut pelottavaksi soturiksi, joka oli tappanut tuhansia ihmisiä. Syvällä sisimmässään Xena oli kuitenkin hyvä ihminen, joka halusi auttaa muita ja sovittaa kauheat tekonsa. Gabrielle oli puolestaan maalaistyttö, joka sai tilaisuuden toteuttaa unelmiaan seikkailuista. Hän tiesi Xenan pimeästä puolesta ja tuli lopulta tämän pelastajaksi.

Sarjan maailma laajeni huomattavasti myöhemmissä jaksoissa. Yhdessä jaksossa hahmojen kloonit vuorovaikuttivat nykypäivän fanien kanssa. Toisessa jaksossa Xena hallitsi Rooman valtakuntaa yhdessä Julius Caesarin kanssa. Xenaa kuvailtiin “miekan ja magian” sarjaksi, joka kiehtoi katsojia. Vaikka maailmassamme on miekkoja, magia puuttuu. Xenan maailmassa mytologiset olennot ja voimat olivat kuitenkin todellisia, vaikkakin rajallisia.

Sarja keräsi monenlaista yleisöä, lapsista opiskelijoihin ja vanhempiin ihmisiin. Yksi käsikirjoittaja muisti isänsä kertoneen naapurista, joka harjoitteli aidollaan tyylikkäitä miekkaliikkeitä, inspiroituneena Xenan seikkailuista. “Xena: Sota-ajan prinsessa” oli monelle rakas sarja, jonka parissa vietettiin lukemattomia tunteja.

Toinen sarjan luoja, Rob Tapert, tarjosi usein villejä ideoita, joita tiimi muistelee edelleen. Gabriellea näytellyt Renée O’Connor kertoi nauttineensa harjoittelusta, takaperinvolteista ja tanssimisesta stunt-näyttelijöiden kanssa. Hänen tehtävänsä oli esittää hyväsydämistä mutta vahvaa tyttöä, joka osasi puolustaa itseään ja vastata pahantekijöille. Yhdessä kohtauksessa hänen voltistaan seurasi kuitenkin vahinko, kun hän vahingossa mursi stunt-näyttelijän nenän.

Renée, myös uusiseelantilainen, muisteli, kuinka hänestä tuli sarjan myötä kotimaassaan rock-tähti. Gabriellen ja Xenan suhteen kehityksestä hän kertoi, että jo ensimmäisellä tuotantokaudella fanit alkoivat huomata, että heidän suhteensa oli enemmän kuin pelkkää ystävyyttä.

Näyttelijä myös kertoi pitäneensä Gabriellen käyttämän aseen ja säilyttäneensä useita laatikoita puvustoa. Hänen 18-vuotias tyttärensä saattaa joskus käyttää niitä esimerkiksi treffeillä.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/23 00:16:12