Eilen yhteensä 88810 latausta

20284 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Zelenskyi kertoo Ukrainan asevoimien tilanteesta: 14 prikaatia ilman aseita #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 14:34

# Zelenskyi kertoo Ukrainan asevoimien tilanteesta: 14 prikaatia ilman aseita #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Zelenskyi kertoo Ukrainan asevoimien tilanteesta: 14 prikaatia ilman aseita #Ukraina #Venäjä

Presidentti Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että Ukrainan asevoimilla on 14 prikaatia, jotka eivät ole saaneet aseistusta. Tämä johtuu liittolaismaiden viivästyneistä toimituksista. Sotilaallisen avun pakettien piti saapua jo, mutta niitä ei ole vielä tullut.

Presidentin mukaan keskustelut mahdollisesta tulevasta vastahyökkäyksestä eivät ole järkeviä, koska ilman aseita alueiden vapauttaminen on mahdotonta. Zelenskyi kertoi asiasta Bloombergin haastattelussa, joka julkaistiin 4. heinäkuuta.

Toimittaja kysyi Zelenskyiltä, milloin hänen mielestään rintaman “pattitilanne” päättyy. Presidentti tarkensi, että kyse ei ole pattitilanteesta, vaan ongelmasta. Tällaiset ongelmat voidaan ratkaista, jos on tahtoa ja tarvittavat välineet.

“Meillä on tahtoa, mutta välineet eivät ole saapuneet. Meillä on prikaateja ilman aseita. Meillä on reservi, meillä on 14 prikaatia, jotka eivät ole saaneet tarvittavia aseita. Niistä on jo äänestetty ja puhuttu, pakettien pitäisi tulla, mutta ne tulevat, valitettavasti, hitaasti”, Zelenskyi selitti.

Presidentti korosti, että ei voi puhua vastahyökkäyksistä, koska tällä hetkellä Ukrainan on suojeltava sitä, mitä sillä jo on. Valmius vastahyökkäykseen syntyy, kun Ukraina saa kaikki tarvittavat aseet, hän lisäsi.

Millaista apua Ukrainan on saatava?

Yhdysvallat ilmoitti äskettäin uudesta sotilaallisesta apupaketista Ukrainalle. Avun määrä on lähes 2,2 miljardia dollaria ja se sisältää ohjuksia, tykistöammuksia ja muita kriittisiä välineitä, joiden avulla maa voi puolustautua Venäjän aggressiota vastaan.

Lisäksi viivästysten jälkeen lentäjien koulutuksessa ja toimituksissa Alankomaat ilmoittivat, että Ukraina saa ensimmäiset lentokoneet kesällä. Belgia, Tanska, Alankomaat ja Norja ovat sitoutuneet toimittamaan Ukrainalle noin 80 amerikkalaista F-16 hävittäjää.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa! Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 22:29:39