Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Zelenskyi Rauhansummit: Onko Putin Valmis Neuvotteluihin? Rauhansummitin Suunnitelmat Kommentoi Jaa Kerro meille, mitä mieltä olet tästä artikkelista jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin, jotta voit lukea blogiamme ilman mainoksia. #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 11:59

# Zelenskyi Rauhansummit: Onko Putin Valmis Neuvotteluihin? Rauhansummitin Suunnitelmat Kommentoi Jaa Kerro meille, mitä mieltä olet tästä artikkelista jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin, jotta voit lukea blogiamme ilman mainoksia. #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Zelenskyi ja Rauhansummit: Onko Putin Valmis Neuvotteluihin?

Presidentti Ukraina Volodymyr Zelenskyi on ilmoittanut, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa saada kutsun osallistua seuraavaan rauhansummittiin. Zelenskyin mukaan Putin tuskin toteuttaa tätä vierailua, koska hän ei pelkonsa vuoksi ole valmis istumaan neuvottelupöytään. Tämän vuoksi rauhanneuvottelut Venäjän kanssa eivät ala lähitulevaisuudessa.

Zelenskyi totesi tämän Bloombergille antamassaan haastattelussa. Hän uskoo, että Yhdysvaltojen ja Kiinan yhteiset toimet ovat välttämättömiä, jotta prosessi saadaan liikkeelle.

“Jos Venäjä ja Ukraina onnistuvat löytämään tavan istua neuvottelupöytään, en odota Putinin osallistuvan lähiaikoina. Hän on liian pelokas tullakseen,” sanoi Zelenskyi.

Zelenskyi korosti jälleen, että sodan on loputtava oikeudenmukaisesti Ukrainan ja koko maailman kannalta. Tämän saavuttamiseksi Yhdysvaltojen ja Kiinan on jätettävä erimielisyytensä syrjään ja toimittava yhdessä välittäjinä. Pekingin rooli sodan ratkaisemisessa on erittäin tärkeä, sillä Venäjä on hyvin riippuvainen Kiinan vientimarkkinoista. Yksi puhelinsoitto Xi Jinpingiltä Putinille voisi ratkaista paljon.

Tilastojen mukaan viime vuonna Kiinan osuus Venäjän kokonaiskaupasta oli noin 28 % verrattuna 19 %:iin vuonna 2021. Samaan aikaan Euroopan unionin osuus Venäjän kaupasta laski 36 %:sta 17 %:iin kyseisenä ajanjaksona. Tästä syystä Kreml on tällä hetkellä hyvin riippuvainen Kiinasta.

### Rauhansummitin Suunnitelmat

Sveitsissä 15.-16. kesäkuuta Ukrainan aloitteesta pidettiin ensimmäinen globaali rauhansummit, johon osallistui yli 90 maata. Venäjää ei kutsuttu tähän tapahtumaan, minkä vuoksi Kiina kieltäytyi osallistumasta. Summitin tuloksena syntyi julkilausuma, jonka allekirjoittivat lähes kaikki osallistujat. Asiakirjassa käsitellään Ukrainan rauhanformulaa oikeudenmukaisen rauhan saavuttamiseksi, ja pääkohdat ovat vankien vaihto, Venäjän kidnappaamien ukrainalaisten lasten palauttaminen kotiin ja ydinaseiden turvallisuus.

Summitin aikana Volodymyr Zelenskyi ilmoitti, että muutaman kuukauden kuluttua järjestetään uusi tapaaminen samassa formaatissa. Tähän toiseen summitin kutsutaan myös Venäjä – rauhanneuvotteluiden aloittamiseksi. Ukrainan hallitus kuitenkin korostaa, ettei se tee myönnytyksiä hyökkääjälle ja rauhan on oltava oikeudenmukainen ja kansainvälistä oikeutta noudattava.

### Kommentoi ja Jaa

Kerro meille, mitä mieltä olet tästä artikkelista ja jaa se ystävillesi. Voit myös kirjautua Patreoniin, jotta voit lukea blogiamme ilman mainoksia. #Ukraina #Venäjä

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/13 16:25:53