Eilen yhteensä 88810 latausta

20289 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Zelenskyin Kommentit Orbanin Tulitaukoehdotukseen: Ukrainan Tulevaisuus Vaatii Selkeän Suunnitelman #Ukraina #Venäjä

04.07.2024 14:57

# Zelenskyin Kommentit Orbanin Tulitaukoehdotukseen: Ukrainan Tulevaisuus Vaatii Selkeän Suunnitelman #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Zelenskyin Kommentit Orbanin Tulitaukoehdotukseen: Ukrainan Tulevaisuus Vaatii Selkeän Suunnitelman #Ukraina #Venäjä

Presidentti Volodymyr Zelenskyi on todennut, että tulitauon saavuttamiseksi tarvitaan “erittäin selkeä suunnitelma”, jotta Venäjä ei voi käyttää tätä aikaa uuteen hyökkäykseen. Tämä tuli ilmi hänen haastattelussaan Bloombergille, jossa hän ensimmäistä kertaa julkisesti kommentoi Unkarin pääministerin Viktor Orbanin tulitaukoehdotusta. Zelenskyi korosti, että Ukraina ja maailma ovat vuosien ajan yrittäneet neuvotella rauhasta Venäjän kanssa, mutta Venäjä on jatkuvasti rikkonut näitä sopimuksia.

Zelenskyi korosti, että Venäjä on toistuvasti rikkonut sopimuksia, ja siksi uuden tulitauon saavuttamiseksi tarvitaan luotettava ja yksityiskohtainen suunnitelma. “Tulitauosta puhuttaessa olen tehnyt kantani selväksi: meillä on ollut lukuisia tapaamisia, alkaen Minskin sopimuksista. Olemme vuosia neuvotelleet tulitauosta Ukrainan ja Venäjän välillä, mutta Venäjä on jatkuvasti rikkonut näitä sopimuksia ja tappanut kansalaisiamme”, Zelenskyi sanoi.

Presidentti painotti, että neuvottelut tulitauosta voivat tapahtua vain “ymmärrettävällä kansainvälisellä foorumilla” sellaisten maiden osallistuessa, joihin luotetaan. Hän on vakuuttunut siitä, että onnistuneen tulitauon saavuttamiseksi tarvitaan “erittäin selkeä suunnitelma”, jotta Ukraina voi olla varma, ettei Venäjä käytä tätä aikaa sotilaskaluston keräämiseen tulevia aggressioita varten.

Orbanin vierailu Kiovassa

2. heinäkuuta 2024 Orban vieraili Kiovassa ensimmäistä kertaa Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen. Hän tapasi Volodymyr Zelenskyin, ja he kävivät neuvotteluja. Tapaamisen jälkeen poliitikot ilmoittivat sopineensa työskentelevänsä sopimuksen parissa, joka ratkaisisi kahdenvälisiä ongelmia.

Tapaamisen aikana Orban totesi kunnioittavansa Ukrainan rauhanformuloita, mutta piti niiden toteuttamista liian pitkäkestoisena. Unkarin pääministeri ehdotti toista vaihtoehtoa: tulitauon julistamista jatkoneuvotteluja varten. Myöhemmin presidentin kanslian varajohtaja Ihor Zhovkva kertoi, että Zelenskyi kuunteli Orbania, mutta vastasi, että rauha on saavutettava rauhansummiteilla.

Yhdysvaltojen ja Naton kanta

Yhdysvalloilla ja Natolla on myös selkeä kanta sodan lopettamiseksi Ukrainassa: Venäjän on poistuttava täysin kansainvälisesti tunnustetuilta Ukrainan alueilta. Jokaisen valtion, jolla on vaikutusvaltaa Moskovaan tai joka voi edistää rauhan saavuttamista Ukrainassa, tulisi tehdä kaikkensa Venäjän joukkojen vetämiseksi Ukrainasta. Yhdysvallat ja Nato uskovat, että tämä on ainoa oikea tie rauhaan.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 23:29:23