Eilen yhteensä 88810 latausta

20276 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > #Analyysi: Onko Ukrainan hallituksen ero mahdollista sotatilalain aikana? #Ukraina #Venäjä #politiikka

05.07.2024 11:26

#Analyysi: Onko Ukrainan hallituksen ero mahdollista sotatilalain aikana? #Ukraina #Venäjä #politiikka
Lukuaika: < 1 minuutti

#Analyysi: Onko Ukrainan hallituksen ero mahdollista sotatilalain aikana? #Ukraina #Venäjä #politiikka

Ukrainan kabinetti, jota johtaa Denys Shmyhal, ei voi irtisanoutua kokonaisuudessaan tai tulla korvatuksi sotatilalain mukaan. Tämä ei kuitenkaan estä yksittäisten ministerien erottamista pääministerin esityksestä. Näin totesi kansanedustaja ja kansallisen turvallisuuden komitean jäsen Fedor Venislavsky kommentoidessaan huhuja hallituksen mahdollisesta erosta. Venislavsky korosti, että sotatilalain aikana ei ole olemassa mekanismia hallituksen täysimittaiselle erolle.

Venislavsky selitti, että pääministeri Shmyhalin ero tarkoittaisi koko hallituksen eroa, mikä on juridisesti mahdotonta sotatilalain aikana. “Tällaisen hypoteettisen skenaarion toteuttamiseen ei ole juridisia mekanismeja ilman lainsäädäntömuutoksia Ukrainassa”, hän totesi Radio Svobodassa.

Toisaalta Venislavsky korosti, että yksittäisten ministerien erottaminen on mahdollista. Heidän eronsa käsitellään parlamentissa pääministerin esityksestä.

Kansanedustaja Jaroslav Zheleznyak oli eri mieltä. Hän totesi, että hallitus toimii edelleen, vaikka pääministeri eroaisi. Tämä tapahtui esimerkiksi silloin, kun Mykola Azarov erotettiin, mutta Serhiy Arbuzov toimi vt. pääministerinä. Zheleznyak viittasi tässä yhteydessä Ukrainan perustuslain 115. artiklaan.

Taustalla on “Ukrainska Pravda” -lehdessä julkaistu tieto, jonka mukaan presidentti Volodymyr Zelenskyi on tyytymätön nykyiseen hallitukseen ja harkitsee sen erottamista. Mahdolliseksi Shmyhalin seuraajaksi on nimetty ensimmäinen varapääministeri Julia Svyrydenko.

Aiemmin parlamentin puhemies Ruslan Stefanchuk ilmoitti, että lähitulevaisuudessa parlamentti käsittelee pysyvien ministerien nimittämistä tilapäisten sijaan. Tämä koskee viiden ministeriön johtajia: maatalouspolitiikka, infrastruktuuri, nuoriso ja urheilu, kulttuuri ja tiedotuspoliittinen ministeriö sekä veteraaniasioiden ministeriö.

Kommentoi artikkelia alla ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

Satunnainen:

Viimeisimmät:


  Juho Saastamoinen, Turku

  www.juhosaastamoinen.fi
  www.juhosaastamoinen.com
  www.likainenpsykiatria.com
  www.traccar.fi

  Tietosuojaseloste:
  www.juhosaastamoinen.net

  Palautetta? Kysyttävää?
  Lähetä WhatsApp

  © 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 21:10:24