Eilen yhteensä 88810 latausta

20228 artikkelia

Kirjaudu

Etusivu > # Aseiden toimitus viivästyy: Miten logistiikka ja byrokratia jarruttavat Ukrainan puolustusta Keskeiset ongelmat viivästymisessä Byrokraattiset esteet Jäännöspelko Kiireellisyydentajun puute Donbassin kohtalo ratkaistaan viivästyessä

05.07.2024 21:30

# Aseiden toimitus viivästyy: Miten logistiikka ja byrokratia jarruttavat Ukrainan puolustusta Keskeiset ongelmat viivästymisessä Byrokraattiset esteet Jäännöspelko Kiireellisyydentajun puute Donbassin kohtalo ratkaistaan viivästyessä
Lukuaika: 2 minuuttia

# Aseiden toimitus viivästyy: Miten logistiikka ja byrokratia jarruttavat Ukrainan puolustusta

Ukrainan presidentin kanslian neuvonantaja Mykhailo Podolyak on selittänyt, miksi aseiden toimitukset rintamalle viivästyvät. Hän korostaa, että vaikka täysimittainen hyökkäys on jatkunut jo kaksi vuotta, logistiset ongelmat ja byrokraattiset esteet hidastavat tarvittavan tekniikan saapumista etulinjaan. Hiljattain Ukrainan presidentti on myös kiinnittänyt huomiota aseiden toimitusten puutteisiin, todeten, että 14 vajaamiehitettyä prikaatia odottaa aseistusta.

Podolyakin mukaan, vaikka päätöksiä aseiden toimituksista tehdään ja rahoitusta myönnetään, itse teknologian siirtoprosessi on hidas. Tämä rajoittaa Ukrainan sotilaiden mahdollisuuksia vastustaa Venäjän aggressiota, hän sanoi 24 Kanavan haastattelussa.

## Keskeiset ongelmat aseiden toimitusten viivästymisessä

### Byrokraattiset esteet
Vaikka kaikki tarvittavat päätökset on tehty, aseiden käsittely- ja siirtoprosessi viivästyy liiallisen byrokratian vuoksi.

### Jäännöspelko
Ukrainan kumppaneilla on yhä tiettyjä pelkoja suoraan aseiden toimittamiseen liittyen, mikä vaikuttaa päätöksenteon nopeuteen.

### Kiireellisyydentajun puute
Kaikki kumppanit eivät ymmärrä tilanteen vaativan välittömiä toimia, vaan he etenevät vähitellen.

Podolyak korostaa, että nopea aseiden toimitus voisi merkittävästi muuttaa taistelujen kulkua. Jos aseet, joista tänään sovitaan, saapuisivat rintamalle jo huomenna, tilanne taistelukentällä olisi täysin erilainen. Hän kehottaa Ukrainan kumppaneita toimimaan nopeammin tukeakseen Ukrainan ponnisteluja Venäjää vastaan.

“Kaikki tykkäävät puhua, rakentaa salaliittoteorioita, kehittää hillintäohjelmia ja Venäjän sotilaallisen potentiaalin vähittäistä tuhoamista. On aika lopettaa shakkilaudan siirtely ja tehdä asianmukaiset päätökset, asettaa pisteet i:n päälle, uudistaa maailma, saavuttaa päivitetty kansainvälinen oikeus, nostaa demokratian maineen hallitsevaksi maineeksi riippumatta siitä, mitä esimerkiksi Kiina tai globaalin etelän maat yleisesti haluavat. Tämä on vihdoin tehtävä”, Podolyak huomautti.

Podolyakin mukaan suurin ongelma aseiden toimitusten viivästymisessä on logistiikka. Kumppanimaiden on parannettava sitä tarjotakseen tehokkaampaa apua Ukrainalle.

“Jos vielä vähän aikaa ‘leikitään’ näin, kukaan ei huomenna ajattele, että demokratian mailla on merkittävää vaikutusvaltaa tai että heidän päätökset ovat huomionarvoisia, koska ne tehdään hitaasti ja lopulta menettävät merkityksensä. Toistan, että logistiikan ongelma on kumppanimaiden ongelma. Heidän on ymmärrettävä: jos tankista sovitaan tänään, sen on oltava täällä huomenna, ei kahdeksan kuukauden kuluttua”, Podolyak tiivisti.

## Donbassin kohtalo ratkaistaan aseiden toimitusten viivästyessä

Venäjän joukot ovat aktivoineet toimintaansa Donbassissa erityisesti Pokrovskin alueella, jota presidentti Zelenskyi äskettäin vieraili antaen käskyn lisätä droonien määrää tällä suunnalla. Venäjän joukkojen hyökkäysten aktivoitumisen taustalla, erityisesti Pokrovskin, Toretskin, Selidoven ja Krasnohorivkan suunnilla Itä-Ukrainassa, on tapahtumassa merkittäviä muutoksia sotilasjohdossa: kenraali Andrii Hnatov on nimitetty yhdistettyjen joukkojen komentajaksi Jurii Sodolyn tilalle.

On todennäköistä, että miehittäjät yrittävät hyödyntää Ukrainan asevoimien johdon muutoksia kesän aikana edetäkseen syvemmälle Donetskin alueelle, luoden vakavan uhan Ukrainan avainkaupunkien puolustukselle. Samaan aikaan Yhdysvaltain kongressi on kehottanut poistamaan kaikki rajoitukset ATACMS-ohjusten iskuista Venäjän sotilaskohteisiin. Tämä voisi auttaa Ukrainan asevoimia tasapainottamaan tilannetta ja pitämään rintaman ennen vastahyökkäystä.

Kommentoi ja jaa tämä artikkeli ystäviesi kanssa sekä kirjaudu Patreonin kautta lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/22 09:53:45