Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Ennakkoäänet Viittaavat Lontoon Muutokseen: Labour Johtaa #Ennakkoäänet #Labour #Konservatiivit #Ukraina #Venäjä

05.07.2024 06:34

Ei audiota saatavissa.

# Ennakkoäänet Viittaavat Lontoon Muutokseen: Labour Johtaa #Ennakkoäänet #Labour #Konservatiivit #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Ennakkoäänet Viittaavat Lontoon Muutokseen: Labour Johtaa

#Ennakkoäänet #Labour #Konservatiivit #Ukraina #Venäjä

Briteissä pidettiin 4. heinäkuuta ennenaikaiset vaalit parlamentin alahuoneeseen. Ennakkoäänien mukaan oppositiossa oleva työväenpuolue nousi kisan kärkeen. Nykyisen pääministerin Rishi Sunakin johtama konservatiivipuolue on ensimmäistä kertaa 14 vuoteen jäämässä vähemmistöön.

BBC raportoi alustavista vaalituloksista, jotka perustuvat Ipsos UK:n suorittamaan exit poll -kyselyyn. Kysely tehtiin Sky Newsin, BBC:n ja ITV Newsin toimeksiannosta. Ennusteiden mukaan työväenpuolue saa 410 paikkaa parlamentissa, mikä ylittää hallituksen muodostamiseen tarvittavan 326 paikan rajan. Näin ollen uudeksi pääministeriksi saattaa nousta Sir Keir Starmer.

Konservatiivipuolue, joka tällä hetkellä on vallassa, tulee saamaan 131 paikkaa parlamentissa. Tämä on pienin luku Britannian sodanjälkeisessä historiassa. Liberaalidemokraattinen puolue puolestaan saa 61 paikkaa, mikä on kuusinkertainen määrä nykyiseen määrään verrattuna. He tulevat olemaan kolmanneksi suurin puolue.

On tärkeää muistaa, että ennakkoäänissä on aina tietty virhemarginaali, joten virallisia vaalituloksia on syytä odottaa. Viralliset tulokset julkaistaan tänään, 5. heinäkuuta.

Vaalit Britanniassa

Toukokuun lopussa pääministeri Rishi Sunak ilmoitti, että kuningas Kaarle III oli hyväksynyt hänen pyyntönsä parlamentin hajottamisesta. Pian tämän jälkeen ilmoitettiin, että vaalit pidetään heinäkuussa. Oli jo ennalta tiedossa, että pääkilpailu käytäisiin konservatiivien ja työväenpuolueen välillä.

Britannian kansalaisten mielipidekyselyt osoittivat, että nykyisen pääministerin ja konservatiivipuolueen kannatus oli hyvin alhainen, kun taas työväenpuolueen kannatus oli korkealla. Oppositiojohtaja Keir Starmer teki jo hyvissä ajoin suuria julistuksia tulevasta pääministeriydestään. Hän puhui myös Ukrainan tukemisesta, luvaten jatkaa maan sotilaallista, taloudellista, diplomaattista ja poliittista tukea.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös liittyä Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:49:05