Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > # Hätätilanteet rajalla: Lahjontayritykset ja rajanylitysyritykset Ukrainassa #Ukraina #Venäjä

05.07.2024 03:18

# Hätätilanteet rajalla: Lahjontayritykset ja rajanylitysyritykset Ukrainassa #Ukraina #Venäjä
Lukuaika: < 1 minuutti

# Hätätilanteet rajalla: Lahjontayritykset ja rajanylitysyritykset Ukrainassa #Ukraina #Venäjä

Ukrainassa rajanylityspisteellä “Rava-Ruska” lähellä Puolan rajaa sattui 4. heinäkuuta erikoinen tapaus. 30-vuotias ternopililainen mies yritti lahjoa rajavartijoita 500 hryvnialla päästäkseen maasta. Samalla rajanylityspisteellä 75-vuotias ulkomaalainen tarjosi 200 dollaria rajavartijoille samasta syystä. Molemmat tapaukset raportoitiin Länsi-Ukrainan rajavartiolaitoksen toimesta.

Rajavartiolaitoksen lehdistötiedotteessa kerrotaan, että lahjontayrityksillä pyrittiin vaikuttamaan rajavartijoiden toimintaan rajanylityksessä. Rajavartijoiden nollatoleranssi korruptiota kohtaan johti välittömään ilmoitukseen poliisille, ja molempia miehiä odottaa nyt oikeudellinen vastuu Ukrainan rikoslain pykälän 369 nojalla. Tämä pykälä käsittelee lahjontaa ja siitä seuraavia rangaistuksia, kuten sakkoja tai jopa neljän vuoden vankeutta.

Rajavartijat kohtaavat lähes päivittäin tilanteita, joissa ihmiset yrittävät laittomasti ylittää rajan. Näitä yrityksiä organisoi usein niin kutsutut “kuljettajat”, jotka veloittavat suuria summia palveluistaan. Hinnat tällaisille palveluille vaihtelevat 3 000 ja 20 000 dollarin välillä, mutta on raportoitu tapauksia, joissa maksetut summat ovat olleet jopa 20 000 dollaria.

Esimerkiksi 3. heinäkuuta DPU:n rajavartijat pidättivät kymmenen miestä, jotka yrittivät ylittää rajan Unkariin maksamalla kuljettajilleen jopa 10 000 dollaria. Pidätetyistä miehistä oli edustajia kahdeksasta eri Ukrainan alueesta, kuten Zakarpatiasta, Poltavasta, Žytomyristä, Vinnytsjasta, Zaporižžjasta, sekä Harkovan, Kiovan ja Dnipron kaupungeista.

Rajanylitysyritykset ja lahjontatapaukset ovat valitettavan yleisiä. Rajavartiolaitoksen tiedottaja Andriy Demchenko on kertonut, että miesten maksamat summat laittomasta rajanylityksestä ovat nousseet merkittävästi viime kuukausina.

Mitä ajatuksia tämä herättää sinussa? Jaa mielipiteesi kommenteissa ja jaa artikkeli ystäviesi kanssa. Haluatko lukea blogiani ilman mainoksia? Liity Patreoniin ja tue kirjoittamistani!

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:29:08