Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #IsraelinPääministeriNetanjahu #NeuvottelutHamasinKanssa #GazanTilanne

05.07.2024 13:10

#IsraelinPääministeriNetanjahu #NeuvottelutHamasinKanssa #GazanTilanne
Lukuaika: < 1 minuutti

#IsraelinPääministeriNetanjahu #NeuvottelutHamasinKanssa #GazanTilanne

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu, joka aiemmin ilmoitti päätöksestään tilapäisesti keskeyttää sodan, kertoi Yhdysvaltain presidentille Joe Bidenille lähettävänsä delegaation neuvottelujen jatkamiseksi Hamasin kanssa. Neuvottelujen tavoitteena on panttivankien vapauttaminen, sillä tilanne on ajautunut umpikujaan.

Reutersin mukaan anonyymi lähde Israelin neuvotteluryhmästä totesi, että Hamasin uusi ehdotus tarjoaa todellisia mahdollisuuksia sopimuksen saavuttamiseksi. “Hamasin tekemä ehdotus on merkittävä läpimurto”, lähde kertoi.

Israelin vastaus Hamasin ehdotukseen, joka toimitettiin välittäjien kautta, poikkeaa huomattavasti aiemmista lähestymistavoista lähes yhdeksän kuukautta kestäneen Gazan konfliktin aikana, jolloin Israel piti Hamasin ehtoja mahdottomina hyväksyä. Delegation johtoon asettuu Israelin tiedustelupalvelu Mossadin johtaja.

4. heinäkuuta Netanjahu suunnitteli pitävänsä konsultaatioita oman neuvotteluryhmänsä kanssa ja sen jälkeen keskustelemaan neuvotteluista turvallisuuskabinetin kanssa. Valkoinen talo ilmoitti, että Biden ja Netanjahu keskustelivat Hamasin vastauksesta mahdollisiin sopimusehtoihin puhelinkeskustelun aikana.

“Presidentti Biden toivottaa tervetulleeksi pääministeri Netanjahun päätöksen valtuuttaa neuvottelijansa työskentelemään amerikkalaisten, qatarilaisten ja egyptiläisten välittäjien kanssa sopimuksen saavuttamiseksi”, todetaan lausunnossa.

Netanjahu vahvisti myös, että Israel lopettaa Gazan sodan vasta, kun kaikki tavoitteet on saavutettu.

Netanjahu hajotti Israelin sotilaskabinetin

Pääministeri Israelin pääministeri ilmoitti sotilaskabinetin hajottamisesta hallitusta ravistelleiden erojen jälkeen. Puolustusministeri Benny Gantz erosi, ja hänen jälkeensä erosi Israelin puolustusvoimien entinen esikuntapäällikkö Gadi Eizenkot sekä Knessetin jäsen Chili Tropper. Tämä johti merkittäviin muutoksiin valtion johtamisessa ja päätöksenteossa Gazan sodan suhteen.

Netanjahu teki päätöksen sotilaskabinetin hajottamisesta 16. kesäkuuta tavatessaan poliittisen turvallisuuden kabinetin jäseniä.

Kommentoi ja jaa artikkeli ystävillesi sekä kirjaudu Patreoniimme lukeaksesi blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:57:20