Eilen yhteensä 77753 latausta

Kirjaudu

Etusivu > jättää tehtävänsä: Konservatiivien murskaava tappio ja Lontoon poliittinen siirros #KonservatiivinenPuolue #Lontoo #IsoBritannia #KierStarmer

05.07.2024 14:10

Ei audiota saatavissa.

jättää tehtävänsä: Konservatiivien murskaava tappio ja Lontoon poliittinen siirros #KonservatiivinenPuolue #Lontoo #IsoBritannia #KierStarmer
Lukuaika: < 1 minuutti

#RishiSunak jättää tehtävänsä: Konservatiivien murskaava tappio ja Lontoon poliittinen siirros

#RishiSunak #KonservatiivinenPuolue #Lontoo #IsoBritannia #KierStarmer

Pääministeri Rishi Sunak on ilmoittanut jättävänsä tehtävänsä Konservatiivisen puolueen kärsittyä murskaavan tappion. Hän aikoo myös erota puolueen johtajan paikalta. Sunak pyysi äänestäjiltä anteeksi, ettei pystynyt täyttämään heidän odotuksiaan.

Sunak ilmoitti asiasta perjantaina 5. heinäkuuta tiedotustilaisuudessa, joka pidettiin hänen virka-asuntonsa edustalla Downing Streetillä. Tämä oli hänen viimeinen lausuntonsa pääministerinä.

“Tapaan pian hänen majesteettinsa kuningas Charles III:n ja virallisesti jätän eronpyyntöni. Pyydän anteeksi niiltä äänestäjiltä, jotka lähettivät selkeän viestin, että Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen on muututtava”, hän sanoi.

Sunak ilmoitti myös eroavansa Konservatiivisen puolueen johtajan paikalta, mutta vasta, kun muodolliset järjestelyt seuraajan valinnasta on tehty. Hän mainitsi, että Lontoon tuleva pääministeri, työväenpuolueen johtaja Keir Starmer, on kunniallinen henkilö ja että poliitikkojen välillä on syvä kunnioitus huolimatta eroavaisuuksista.

Ennenaikaiset parlamenttivaalit Iso-Britanniassa järjestettiin 4. heinäkuuta. Vaalien jälkeen kävi ilmi, että työväenpuolue tulee saamaan enemmistön alahuoneessa, mikä tarkoittaa vallan vaihtumista maassa. Sunak tunnusti Konservatiivisen puolueen tappion. Brittiläisten asukkaiden mielipidemittaukset osoittivat, että nykyisen pääministerin ja konservatiivien kannatus oli hyvin alhainen, toisin kuin työväenpuolueen. Siksi opposition johtaja Keir Starmer teki jo kauan ennen vaaleja äänekkäitä julkilausumia tulevasta pääministeriydestään.

Odotetaan, että Britannian hallituksen seuraava johtaja on työväenpuolueen Keir Starmer. Presidentti Volodymyr Zelenskyi on jo onnittellut häntä ja Iso-Britannian työväenpuoluetta vaalivoitosta.

Kommentoi artikkelia ja jaa se ystäviesi kanssa. Voit myös kirjautua Patreoniin lukeaksesi blogiani ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/15 14:33:32