Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #KoulunAloitus18Elokuuta #Lviv #Ivano-Frankivsk #Tsernivtsi #Ukraina Koulun aloitus jo elokuussa Lvivissä, Ivano-Frankivskissa ja Tsernivtsissä – Sähköongelmat vaikuttavat päätökseen Sähkötilanne

05.07.2024 14:57

#KoulunAloitus18Elokuuta #Lviv #Ivano-Frankivsk #Tsernivtsi #Ukraina Koulun aloitus jo elokuussa Lvivissä, Ivano-Frankivskissa ja Tsernivtsissä - Sähköongelmat vaikuttavat päätökseen Sähkötilanne
Lukuaika: 2 minuuttia

#KoulunAloitus18Elokuuta #Lviv #Ivano-Frankivsk #Tsernivtsi #Ukraina

### Koulun aloitus jo elokuussa Lvivissä, Ivano-Frankivskissa ja Tsernivtsissä – Sähköongelmat vaikuttavat päätökseen

Joissakin Ukrainan alueilla koulun lukuvuosi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti jo 19. elokuuta, ei perinteisesti 1. syyskuuta. Tämä koskee erityisesti Lvivin, Ivano-Frankivskin ja Tsernivtsin kaupunkeja. Myös muissa kaupungeissa ja alueilla harkitaan koulun aloituksen aikaistamista, jotta koululaiset voisivat opiskella kesällä ja levätä talvella. Syyksi tähän päätökseen on ilmoitettu vaikea sähkötilanne.

Lvivin kaupunginjohtaja Andriy Sadovyi ilmoitti, että koulun vuosi alkaa Lvivissä 19. elokuuta. Kaupunki valmistautuu erilaisiin skenaarioihin sähkötilanteen vuoksi.

“Jotta voimme taata täysipainoisen kouluvuoden, aloitamme sen aikaisemmin – 19. elokuuta. Tällaisen päätöksen teki tänään kaupungin talvivalmiusryhmä,” tiedotti Sadovyi.

Sadovyin mukaan, jos täydellinen sähkökatkos tapahtuu, kaikki Lvivin koulut muuttuvat ympäri vuorokauden auki oleviksi lämmityspisteiksi, joissa asukkaat voivat lämmitellä ja ladata laitteitaan. Jos talven aikana tilanne sähköenergian osalta vakiintuu, koulut toimivat tavalliseen tapaan.

“Suunnitellut talvilomat alkavat 21. joulukuuta. Jos sähkötilanne pahenee, lomia jatketaan. Kouluissa toimivat päivystysryhmät niille lapsille, joiden vanhemmat eivät voi jättää heitä kotiin. Suunnitelma on tällainen. Jos muutoksia tulee, tiedotamme niistä nopeasti. Tavoitteemme on taata laadukas koulutus kaikissa olosuhteissa,” sanoi Lvivin kaupunginjohtaja.

Samankaltaisia uudistuksia on tehty myös Tsernivtsissä, jossa uusi lukuvuosi alkaa myös 19. elokuuta. Ensimmäinen lukukausi kestää 29. marraskuuta saakka, ja toinen lukukausi alkaa 3. helmikuuta ja päättyy 6. kesäkuuta. Syys- ja kevätlomia ei ole, mutta talvilomat ovat pidemmät.

Ivano-Frankivskissa ensimmäinen koulupäivä on joko 1. tai 15. elokuuta, riippuen maan tilanteesta.

Etukäteen on tiedossa, että Odessan, Rivnen ja Lutskin koululaisille ensimmäinen koulupäivä pidetään perinteisesti 1. syyskuuta, kuten paikalliset koulutus- ja tiedeosastot raportoivat. Cherkasy ja alue ovat vielä epävarmuudessa – siellä vielä pohditaan, miten toimia.

### Sähkötilanne

Virallisten tilastojen mukaan Ukrainan keskuspankilta (NBU), laajat ja pitkäaikaiset sähkökatkokset Ukrainassa touko-kesäkuussa 2024 ovat kiihdyttäneet ukrainalaisten muuttoliikettä ulkomaille. Toukokuun 13. päivään mennessä maasta on lähtenyt yli 6,6 miljoonaa ihmistä.

Länsi-Ukrainan alueilla sähkötilanne ei ole parempi kuin idässä – heinäkuussa joillakin Lvivin alueilla sähköä katkaistaan jo nyt 10-14 tuntia vuorokaudessa. Jos tilanne ei muutu talvella, asiantuntijoiden mukaan kerrostaloista tulee asuinkelvottomia sähkökatkosten aikana: asukkailla ei ole vettä eikä lämpöä. Viisikerroksisten talojen asukkailla on hieman helpompaa, koska nämä rakennukset toimivat hydraulisesti.

Muistutuksena, että 9.-24. heinäkuuta kaikissa alueissa sähkökatkosten aikatauluja muutetaan. Jokaisella alueella yhtenä päivänä näiden kahden viikon aikana ei ole rajoituksia. Muina päivinä kulutusrajoitukset toteutetaan alueellisen sähköyhtiön julkaisemien aikataulujen mukaisesti.

Kommentoikaa artikkelia ja jakakaa se ystävillenne. Tilatkaa Patreonimme, jotta voitte lukea blogiamme ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 12:02:35