Eilen yhteensä 78764 latausta

Kirjaudu

Etusivu > #KremlinAgentti #Mikolaiv #Ukraina #Venäjä #Valtionpetos

05.07.2024 02:38

#KremlinAgentti #Mikolaiv #Ukraina #Venäjä #Valtionpetos
Lukuaika: 2 minuuttia

#KremlinAgentti #Mikolaiv #Ukraina #Venäjä #Valtionpetos

Mikolaivin Keskustan Alueoikeus käsittelee 46-vuotiaan miehen tapausta, joka työskenteli paikallisessa postipalvelussa ja osoittautui Kremlin agentiksi. Hän lähetti tietyille henkilöille tietoja kohteista, joissa hänen mukaansa sijaitsevat Ukrainan asevoimien (ZSU) yksiköt. Yhdessä viestissä hän antoi monikerroksisen rakennuksen koordinaatit, joka ei millään tavalla ole sotilaallisten toimintojen käytössä.

Oikeuden tuomarikollegio selvitti, että mies oli lisännyt rakennuksen ZSU:n edustajien kohdelistaan mustasukkaisuudesta. Rakennuksessa asuu nainen, joka ei hyväksynyt hänen lähestymisyrityksiään ja vastasi kieltävästi. Näin ollen postimies päätti kostaa hänelle tällä tavalla.

“Oikeudenkäynnissä kuulusteltiin todistajaa, joka kertoi, että syytetty sai hänen puhelinnumeronsa ja muita tietoja, minkä jälkeen hän alkoi lähettää viestejä. Nainen ei halunnut pitää yhteyttä. Ajan myötä syytetty ilmoitti, että hän tekee yhteistyötä Venäjän tiedustelupalvelujen kanssa ja antaa heidän tietoonsa hänen asuintalonsa koordinaatit ohjusiskua varten”, kerrotaan tiedotteessa.

Oikeus kuuli todistajia syytteessä, joka koski mikolaivilaisen valtiopetosta. Saatujen tietojen perusteella hänen säilöönottoaan pidennettiin. Venäjälle annetuista tiedoista ZSU:n yksiköiden sijainnista ja Mikolaivin kriittisen infrastruktuurin kohteista hänelle uhkaa elinkautinen vankeus. Hänen tekemänsä rikokset kuuluvat Ukrainan rikoslain 2. pykälän 111, 2. pykälän 15, 5. pykälän 27, 2. pykälän 28 ja 1. pykälän 438 piiriin.

Venäjän agenttien pidätykset

Dniprosta pidätettiin Venäjän agentti, joka vakoili TCC:ta. Venäjän tiedustelu värväsi miehen jo vuoden 2023 lopulla, ja siitä lähtien hän on vakoillut Venäjän hyväksi. Kollaboraattori kuvasi sotilasosastoja, TCC:n ja SP:n rakennuksia sekä siirsi ZSU:n polttoaineen täyttöautoja. Hän merkitsi nämä koordinaatit Google Maps -sovelluksen kautta ja välitti ne Telegramin kautta.

Toinen agentti pidätettiin Dniprossa kesäkuun alussa. Paikallinen asukas valmisti “hyökkäysalustaa” viholliselle alueella. Hän kiersi päivittäin Nikopolskyn piirin yhteisön rantaviivaa ja yritti löytää puolustusvoimien sijoituspaikkoja. Löydettyään tällaisia geopaikkoja hän lähetti tiedot viestipalvelussa Venäjän FSB:lle.

Toinen “venäläisen maailman” kannattaja pidätettiin rintaman läheisyydessä Zaporižžjassa. Mies valmisti terrori-iskuja. Hän aikoi räjäyttää TCC:n työntekijöiden autoja. SBU nappasi Venäjän agentin “rysän päältä”. Toukokuun lopussa SBU pidätti myös miehen, joka sytytti palamaan sähköasemia Odessan alueella. Hän paljastui FSB:n agentiksi. Tämä oli toisen maan kansalainen, joka oli yhteydessä paikalliseen ja eurooppalaiseen rikollisuuteen.

Kommentoikaa ja jakakaa artikkeli ystävienne kanssa! Voitte myös kirjautua Patreoniin lukeaksenne blogia ilman mainoksia.

© 2024 Juho Saastamoinen .FI - Kaikki oikeudet pidätetään. Välimuistiversio: 2024/07/14 10:40:36